Danıştay'ın andımızın yeniden okutulması kararının ardından, kararı destekleyen pek çok kesim konuyla ilgili destek mesajları yayınlamaya devam ediyor. Dün de Alanya Ülkü Ocakları’nın organizasyonuyla, Atatürk Anıtı’nda toplanan yüzlerce vatandaş tek bir ağızdan andımızı okudu. Ülkü Ocakları’nın düzenlediği programa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alperen Ocakları Başkanı Vedat Uygur, sendikalar, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

 

‘ÇİZGİMİZİN ARKASINDAYIZ’

Etkinlikte ilk olarak Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu konuştu. Gündoğdu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bizler özellikle 15 Temmuz süreci öncesi başta liderimiz Devlet Bahçeli olmak üzere Türk milletinin geleceği, bir arda bulunması ve güçlü olması için ortaya koyduğu tüm çizgimizin tekrar arkasındayız. Türk milletini, Türk lafzını, Türk milliyetçiliğini daha önceleri tartışmaya açanlar bugün cezaevlerinde yargılanan insanladır. 36 etnik grubu ifade ederek Türk milletini bir etnik gruba indiren siyasi yapı bugün maalesef tekrardan aynı konular üzerinden gündem ve kamuoyu oluşturmak istemektedir. Bizler başta liderimiz olmak üzere parti ilçe başkanımız, Türk Eğitim Sen başkanımız, belediye başkanımız, Türk Diyanet Sen başkanımız ve Türk Ocakları başkanımız olmak üzere milli düşünen, Türkçe düşünen tüm kurumlarla bir araya geldik. Bu konuyu en güzel ifadesiyle hocamızın yapacağı duayla Müslüman Türk milleti olarak bir kimlik oluşturduğumuz bu coğrafyada kimsenin etnik ayrışmaya, cemaat ayrımlaşmasına çanak tutmaması gerektiğini ifade ediyoruz ve buradan da uyarıyoruz.

‘BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKALIM’

Geçmişte Türk milletini parçalayıp bölmek isteyen içerde ve dışardaki tüm mahfiller bu süreci Türk milletine asker üniforması giymiş caniler olarak silah sıkarak, uçakla Türkiye Büyük Milet Meclisi’ni (TBMM) bombalayarak yüzlerini göstermişlerdir. Tankın önüne çıkan, sokaklara çıkan, bozkurt yaparak bu memlekette bir darbe ortamı oluşmaması için canını verenler de Türk evlatlarıydı. O Türk evlatlarının, canını vermiş şehit ve şühedanın vebali de Türk milletinin geleceği de yine Türk milliyetçilerinin elindedir. Bizler diyoruz ki batıdan bakış açısıyla, ırkçılık söylemleriyle Türk milliyetçiliği ile aynı kefeye koyamazsınız. Türk milliyetçileri her şeyden evvel Müslümandır. Dinimiz ırkçılığı yasaklamıştır. Türk milliyetçiliği diye ifade ettiğimiz durum bir arda bulunduğumuz ortak kültürün ifadesidir. Tarih boyunca Tür milleti hiçbir dönemde ırkçılık yapmamıştır. Bu gibi söylemler batı kafasının dünyaya yaydığı ırkçılık söylemleridir. Bizler ırkçı değiliz, milliyetçiyiz ama dünyaya Türkçe bakıyoruz. Sevdalarımız Türkçe. Geleceğimiz, mücadelemiz Türkçe.  Şimdi Türk milletinin geleceği ve varlığının bekası için canını vermiş, yani ‘Varlığım Türk varlığına armağan olsun’ demiş şehitlerimizin, ömrünü Türk milleti için vakfetmiş ve bu uğurda mücadele etmiş tüm Türk milliyetçilerinin aziz hatıralarına hocamızla birlikte dua edeceğiz. Ondan sonra hep birlikte ve gür şekilde Andımız gibi İstiklal Marşı gibi, Gençliğe Hitabemiz gibi bayrağımız gibi bizi biz yapan, bizi bir arada tutan tüm değerlerimizi günlük siyasetten uzak tutma  temennisiyle her şey Türkçe olsun dünya Türklükten öğrensin diyoruz.” Konuşmaların ardından ise etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş tek bir ağızdan gür bir sesle hem İstiklal Marşını hem de andımızı okudu.