Alanya'ya 18 kilometre uzaklıkta bir köyde yaşayan 27 yaşındaki Fatma Sandal Türker, 4 Nisan 2015 tarihinde erken doğan ikiz kızlarının hava ambulansı sayesinde hayata tutunduklarını belirterek, "İkizlerimin aldığı her nefes için 'evet' diyeceğim" dedi.
HELİKOPTER GELDİ
Referandumda 'evet' oyu kullanacağını sosyal medyadan duyuran ikiz kız annesi Fatma Sandal Türker SABAH Akdeniz'e konuştu. Fatma Sandal Türker bundan iki yıl önce Alanya Devlet Hastanesi'nde erken doğum yaptı. 8 aylık dünyaya gelen ikiz bebekler akciğerleri tam gelişmediği için nefes alamıyor, vücut ısılarını koruyamıyor ve beslenemiyorlardı. İdil Su ve İrem Su bebeklerin durumu iyice ağırlaştı. Doktorlar ikizlerin acilen Antalya'da yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye götürülmesi gerektiğini söyledi. 4 Nisan günü saat 03.00'te Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği ambulans helikopter sayesinde ikizlerinin hayatının kurtulduğunu anlatan genç kadın, "Hava ambulansı önce bir kızımı, daha sonra diğer kızımı alıp Antalya'ya yoğun bakım ünitesi olan özel hastaneye götürdü. Nakil için hiçbir ücret alınmadı. Kızlarım 15 gün yoğun bakımda kaldı. Aldıkları her nefes için referandumda 'evet' oyu kullanacağım" diye konuştu.
HAKARETE UĞRADI
Genç kadın referandumda 'evet' deme sebebini sosyal medya hesabından da paylaştı. Bu kararını açıkladığında sosyal medya ve etrafındaki bazı arkadaşları tarafından hakarete uğradığını, adeta linç edildiğini belirten Türker, "Yobaz, gerici, koyun dediler. 'Niye evet diyorsun' diye arkadaşlarım baskı yaptı. Bence hiç kimsenin bu iktidar için bir sebep aramasına gerek yok. Çocuklarımın aldığı nefes için 'evet'. Benim için tek sebep bu olmasa bile en büyük sebebim budur" dedi.
ESKİ HASTANELER
Bundan 17 yıl önceki hastaneleri hatırlatan Türker, "İlaç ve hastane kuyrukları olan o yılları annem ve babam bana anlatırken hayret içinde kaldım. Kulaklarını kapatsınlar, gözlerini açsınlar. Artık eski Türkiye yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu yıllarda Türkiyemiz gelişti. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan sayesinde Türkiyemiz daha da gelişecektir. 1975-1980 yıllarında yaşananları annelerimiz babalarımız gençlerimize çok iyi anlatsınlar. Türkiyemiz geliştiği için dışarıda Türk düşmanlığı artıyor. Herkes kulaklarını iyi açsın duysun artık diyorum" diye konuştu.
İKİZLERİ SAYESİNDE EVE NEŞE GELDİ
İkiz kızlarından hariç 3 yaşında İlker Yiğit isimli bir oğlu daha olan genç annenin devletin sağladığı imkanlar sayesinde yaşama tutunan ikiz kızları 3 Nisan'da 3 yaşına girecek. İkizleri İdil Su ile İrem Su'nun devlet sayesinde evlerine neşe getirdiğini söyleyen anne Fatma Sandal Türker, "Allah herkesi çocuk sahibi yapsın. Türkiyemizi, Türk askerimizi ve polisimizi Allah korusun. Onlar bizim canlarımız" dedi.
Mehmet AL/ALANYA