Siyaset 05 Mayıs 2019 Pazar 17:22 Sesli Dinle Haber Merkezi Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapılacak. Toplantı gündeminde 68 madde yer alıyor. Alanya için en çok dikkat çeken madde ise Damlataş Eğlence Merkezi (DEMAŞ) ile polis lojmanlarının ticaret ve turizm alanına dönüştürülmek istenmesi. 
DEMAŞ VE LOJMAN OYLANACAK 
Toplantıda Alanya’ya ilişkin 8 madde meclis üyelerinin oylarına sunulacak. Seçim sürecinde ve öncesinde de sık sık tartışma konusu olan DEMAŞ’ın olduğu alanın sosyal altyapı alanından ticaret-turizm alanına dönüştürülmesine ilişkin İmar Planı değişikliği talebi hakkında hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu oylanacak. Oylamanın devamında ise eğlence merkezinin bitişiğinde bulunan emniyet müdürlüğü lojman binasının da resmi kurum alanından ticaret-turizm alanına dönüştürülmesine ilişkin İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı gönderilmesi oylanacak. 
“ŞEFFAFLIK GENEL PRENSİBİMİZ” 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise DEMAŞ hakkında Alanya Posta TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Belediyenin ticari faaliyetini, yani gelirini de arttırmak gerektiği düşünülmeli. Biliyorsunuz insanların ekonomileri ne kadar güçlü ise o kadar rahatlar. Biz de belediye olarak ekonomimiz ne kadar güçlendirirsek o kadar hizmet etme olanağımız olacak. Alanya Belediyesi'ne gelir getirebilmek için 4-5 noktada hamle yapılsa Alanya Belediyesi'nin bütçesinin yarısı kadar gelir getirilir Alanya'ya. Bu geliri ne ben ne benim ekibim ne de arkadaşlarım götürüp gitmeyecek. Bunlar Alanya Belediyesi'nin öz varlıkları olarak kalacak. Ben vatandaşlarımızın bize güvenmelerini istiyorum. Projeleri birlikte yapmayı istiyoruz. Bütçe Komisyonu'nda her partiden üyemiz var. Komisyonlar belediye başkanı inisiyatifi doğrultusunda 3 ve 5 kişiliktir. Ben üç kişi yapıp kendi partimden kişileri de koyabilirdim. Ancak her partinin siyasi temsilcileri komisyonlarda görev alsın diye 5 kişi yaptım. Biz bu kadar ince düşünüyoruz ve düşüneceğiz. Şeffaflık bizim genel prensibimiz. Bunu açık sözlülükle ifade ediyorum. Adem Murat Yücel ve yönetimi bundan önceki dönemde 40'ın üzerinde tek tapu parsel aldı. Hepsinin de taksitlerini ödedi belediye kazandırdı. Tek tapu olarak bir tane mülkiyet satmadı" ifadelerini kullandı.