Pösteki, Ak Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın açık farkla önde olduğu illeri şu şekilde sıraladı: İstanbul, Adana, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Kocaeli ve Sakarya. 
CHP ve İyi Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın önde olduğu iller de şunlar: -Ankara, Bursa, Antalya ve Mersin.
ORC anketine göre Denizli ve Balıkesir'de oylar eşit, ancak bu iki ilde kararsızlar Millet İttifakı adaylarına eğilimli. Son anket sonuçları ile birlikte illerin analizlerini de sunan Pösteki, genel seçimlere göre AK Parti'nin oylarında yüzde 6-7'lik bir kayıp olduğunu açıkladı. İşte ORC koordinatörünün söyledikleri:

"24 Haziran seçimlerine göre AK Parti oylarında yaklaşık 6,-7 puanlık bir düşüş saptadık. Bu seçmenin ciddi bir kısmı MHP'ye doğru gitmeye başlamış. Yüzde 14-15 civarında bir kararsız seçmen var. Ekonomi şu anda en çok etkileyen durum. Şu anda insanlar 'sınır ötesindeki' operasyonlar ciddi etkenler. Ama vatandaş cebini düşündüğü için ona odaklanmış durumdu.

ORC'nin olay olan anketi! Murat Pösteki açıkladı Ankara'da var Balıkesir de...

AK PARTİ SAHİLDE SIKINTILI : -30 büyükşehirde cumhur ittifakı süreci yaşandı. Onun karşılığında Millet İttifakı ile CHP ve İYİ Parti'nin birleştiğini görmekteyiz. AK partinin özellikle sahil beldeleri olan bediyelerde ciddi bir sıkıntı tespit ettik. Örneğin Antalya'da, Denizli'de, Bursa'da AK parti açısından sıkıntı olduğunu gördük. Bu insanlar halihazırda mevcut belediye başkanları aynı zamanda.