banner113

Antalya valiliğinde koronavirüs toplantısı!

banner106

Antalya Valisi Karaloğlu: Vatandaşımızın otokontrol yapması lazımAntalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs ile ilgili yaşama dair açıkladığı yeni kurallar ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgeleri ile ilgili İl İdare Kurulu'nu topladı.

Antalya valiliğinde koronavirüs toplantısı!
28 Mart 2020 Cumartesi 12:24

banner108
banner238

İl Pandemi Kurulu'nun da bugün ilk toplantısını yapacağını belirten Vali Karaloğlu, alınan her kararın sahada vatandaşlar tarafından uyulması gerektiğinin altını çizdi ve şöyle dedi:

"Vatandaşlarımızın alınan kararlara uyması önemli vatandaşın bize yardımcı olması önemli olan. Alınan bütün kararlar hepimizi korumak ülkede yaşayan her bir vatanadaşı korumak maksadıyla alınan kararlar. Onun için vatandaşlar aldığımız kararlara harfiye uyması lazım. Bizim her yerde polis her yerde zabıta bulundurmamıza gerek yok. Artık vatandaşımızın otokontrol yapması lazım."
PAZAR KALABALIKSA GİRMEYECEK

Vali Karaloğlu, genelge sonrası koronavirüs bulaşmaması için market alışverişinde uygulanan kurallardan örnek verip, "Markete gittiğinde eğer markette konan kural nedir 10'da bir. 100 metrekarede 10 tane müşteri olacaksa ve kalabalık görünüyorsa markete girmeyecek vatandaş. Eğer toplu ulaşım aracı ile seyahat ediyorsa toplu taşım aracında konulan kurala uyulmuyorsa yüzde 50 ile sayahat edilmiyorsa vatandaş o toplu taşıma aracına binmeyecek uyaracak. Pazara gidiyorsa pazar kalabalıksa pazara girmeyecek" dedi.

HER NOKTADA POLİS

"Artık vatandaşımızın otokontrolünü geliştirmesi lazım. Yoksa bizim her noktada polis, her noktada zabıta bulundurup her dakika uyarıda bulunmamıza gerek yok. Bu vatandaşı, hepimizi koruma maksatlı konulan kurallar" diyen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hep birlikte bunlara uyarsak işimizi de kolaylaştırmış oluruz. Bugün yeni kurallar var. Şehirlerarası ulaşım ile ilgili kısıtlamalar getirildi. Bir komisyon kuracağız bu komisyonla, genelgede mazaretleri olan insanlara bir seyahat belgesi verilecek. Ancak seyahat belgesiyle sehirler arasında seyahat edilebilecek. Belki bundan sonra başka tedbirler de gelecek. Bugün sahiller, parklar, bahçeler mesire alanları gibi alanlarda artık vatandaşımız bulunmayacak. 'Ne olur ben koca bir alanda tek başımayım.' Hayır, öyle birşey yok. Konan kural neyse herkes harfiyen uysun. İşaallah el birliğiyle biz bu problemin üstesinden geliriz. Güçlü bir devletimiz var büyük bir milletimiz var. İnşaallah bu problemi biz el birliği ile çözeriz ama ön koşul konan kurallara hep beraber uyarsak."

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.