Başkan Şahin, kendisinin ve ALTSO'nun sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda çalışmalarını ve hedeflerini aktararak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte Şahin’in konuşmasından satır başları:
ULAŞIM İYİ İSE TURİZM O KADAR GELİŞİR
Alanya’nın en önemli lokomotifleri turizm, tarım ve inşaat sektörleridir. Ulaşımı ne kadar geliştirirsek turizm o kadar gelişir. Tüm bu sektörlerle ilgili işbirliği sağladık. Hizmet bayrağını aldığımda Alanya’nın ne istediğini biliyordum. Bütün sektörlerle tek tek istişare ettiğim için, hangi sektör ne istiyorsa onu yaptık. Toplum artık çözüm istiyor. Bankalar kriz döneminde iyi gün dostluğu yaptılar. Biz her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlış dedik. Önemli olan Mehmet Şahin ya da bir başkası değil, önemli olan Alanya. Turizmde güzel bir sezon yaşayacağımıza inanıyorum. Alanyalı Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Alanya için yaptığımız tüm projelerde yanımızda oldu.
İKTİDARIN GÜCÜNÜ BEN ALANYA İÇİN KULLANDIM
Ben Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak iktidarın gücünü Alanya'ya hizmet noktasında kullandım. Benim hazine arazisiyle, ormanla ya da ihaleyle işim olmadı. Böyle bir şey olursa, tüm Alanya’nın önünde söz veriyorum, istifa ederim. Benim için Alanya Kalesi neyse Ulaş da, Dimçayı da, İncekum da o kadar önemli. Biz Alanya’ya hizmet için sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz. Ben ticari hayatımda da, siyasi hayatımda da hiç mazeret kullanmadım. Herkes kendi kapısına baksın, komşu kapısına bakarak bir şey kazanılmaz. Alanya’nın çözülemeyecek hiçbir sorunu yok.
YAT LİMANI ÇOK ÖNEMLİ
Alanya’nın çehresini değiştirmek Alanya’ya çok değer katar. Alanya’nın vizyonunun artması için yat limanı çok önemli. 2021'i 2019’la kıyasladığımız zaman turist sayısında yüzde 60 artış oldu. Turizmde bizim için önemli olan sayıdan çok turist profili. Benim yetkim olsa Alanya Sanayi Sitesi’ni, Alanyamıza yararlı olacak bir alan haline getirirdim. Örneğin Disneyland yapardım.
'HALK NEREDE GÖRMEK İSTERSE ORADA OLACAĞIM'
Ben her zaman Alanya’nın hamalı oldum. Hamalı olmaktan her zaman gurur duydum. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığını 2 dönem yapacağımı söylemiştim. Sözümün arkasındayım. Ondan sonraki süreçte Alanya halkımız beni nerede görmek isterse, orada olacağım. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası seçimi Kasım-Aralık aylarında olacak.
ALANYAYA HİZMET SADECE SİYASETLE OLMAZ
İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan ile siyaset dışında çok eskiye dayanan bir dostluğumuz var. Bizim için partilerin başka bir anlamı yok. Bir gün aday olacak olursak, Alanya halkı bizi hangi partide görmek isterse o partiden aday oluruz. Alanyamız için her türlü birlik beraberliğe hazırım. Alanya’ya hizmet sadece siyasetle olmaz. Benim Alanya’ya çok borcum var. Bu şerefli göreve de Alanya halkı sayesinde geldim.