Rusya'nın Saratov bölgesi başkanı İvan Boboshkin sosyal medya hesabından şunları yazdı.

Ukrayna Büyükelçisi`nin bu Fikri'nin kısa görüşlü inanıyoruz! Bu bize ortak tarihimiz hakkındaki cehaletini gösteriyor. bu bizim ortak zaferimiz dir ve bunun hafızalardan silinmemesi gerekmektedir hiçbir güç bizim büyük geçmişimize hafızalardan silmeye yetmez. 

 Alanya Rus ve Ukraynalı ailelerin her zaman birbirleriyle konuştukları buluşup görüştükleri arkadaş oldukları tüm siyasi platformlarda uzak önyargılardan arınmış güzel bir platform olduğunu her zaman vurguladık.
Sayın Ukrayna büyükelçisi'nin bu görüşlerinin kendi şahsi görüşleri olduğuna inanıyoruz. Ukrayna resmi makamlarının böyle bir pozisyon almadığına kesinlikle eminiz.
 Güzel Alanya'nın misafirperverliğin "ölümsüz alay" yürüyüşünü her yıl tekrarlaması kesin kanıtıdır!
 Bu büyük Zafer bize gösteriyor ki dedelerimizin büyük dedelerimizin omuz omuza verdikleri ve kazandıkları en büyük zaferlerden biridir. Kim ve nereli olduğuna bakmaksızın Rusu, Ukraynalısı, türkü Tatarı, gürcüsü Faşizme karşı kazanılmış en büyük savaşlardan bir tanesidir. Kahraman atalarımıza Büyük minnet duyuyoruz.
Corona virüs salgını ile ilgili durum büyük Zafer kutlamaları planlamalarında kısıtlayıcı önlemler alınmasına sebep oldu. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu savaşta kendi toprakları ve Dünya Barış'ı için canlarını vermiş askerlerimizi babalarımızı dedelerimizi gerektiği gibi anamadık.
 Böyle zor bir zamanda bize gösterdiği destekten dolayı Alanya belediye başkanı Adem Murat Yücel e en içten saygılarımızı sunuyoruz. böyle bir yöntem bulup Alanya'da yaşayan gazilerimizi unutmadığı için tekrar teşekkür ediyoruz.