banner113

Başkan Yücel: İşte Meydan, işte proje

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,18. kez hayat bulunan Alanya Kültür ve Sanat şenliğinin kapanış töreninde önemli mesajlar verdi

Başkan Yücel: İşte Meydan, işte proje
28 Haziran 2018 Perşembe 10:42

banner108
banner238
Yücel konuşmasında şunları ifade etti
İnşallah gelecek yıl festivalimiz daha da muhteşem olacak.
Görüyorum ki; bu alan artık size ve Alanya’ya dar geliyor; bu güzel şehre yakışmıyor. 
Sizlere söz veriyorum,  

Dünyanın en güzel meydanını, dünyanın en güzel şehri Alanya’ya yapacağız.
İnşallah 2019’da 19. Turizm ve Sanat Festivalimizi yeni Kent Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. 
Çünkü sizler, herşeyin en güzelini, en iyisini hak ediyorsunuz.
Bu kalabalık, bu coşku bizlere güç veriyor.

İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz.
Alanya’nın en büyük, en önemli festivalinde 3 gündür sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz.
Sanatla, kültürle, eğlenceyle dolu dolu, keyifli bir festival yaşadık. 18. Yıldır başarıyla gerçekleştirdiğimiz Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivalimiz, turizm cenneti şehrimizin dışa açılan penceresi ve dünya kültürlerinin buluşma noktasıdır.  Festivalimiz artık Türkiye’de yapılan en önemli festivaller arasında gösterilmektedir. 
Şüphesiz ki, bu başarının altında tarihine, kültürüne, doğasına ve yaşadığı kentin değerlerine sahip çıkan tüm Alanya’nın imzası var. 

Festivalimiz süresince Selçuklu’ya başkentlik yapmış, Selçuklu Medeniyetine ait bir çok eser ve kültürün izlerini taşıyan Alanya’mızda sergilerimizle, stantlarımızla, etkinliklerimizle Selçuklu dönemini yeniden yaşattık.  

Kızıl Kule, Tersane ve ihtişamlı Kale’siyle bize böyle muhteşem bir Alanya bırakan Sultan Alaaddin Keykubat’ı, Osmanlı’dan Selçuklu’yaSelçuklu’dan günümüze kadar bu kadim kente hizmet eden atalarımızı, ecdadımızı ve büyüklerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

4 yıldır Alanyamıza en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizlerin desteği ve sevgisiyle çalışmaya, üretmeye, yeni şeyler ortaya koymaya devam ediyoruz. 
Bir şehrin değişimine ve dönüşümüne birlikte şahitlik ediyoruz.

Alanya Belediyesi’ni, her geçen gün kendi hızına yeni bir hız ekleyerek, kendiyle yarışan bir belediye haline getirdik. Neredeyse her ay bir temel atma ve açılışla hizmetlerimizi sizlerle buluşturuyoruz.
Turizm Cenneti şehrimizin 37 yıllık Teleferik hayalini birlikte gerçekleştirdik. Alanya’nın yeni cazibe merkezi olan Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı’nı hizmete açtık. Demirtaş Kültür Merkezi’mizi, Kapalı Pazar Yeri’ni vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kız çocuklarımız okuyabilsin diye Oba Öğrenci Yurdu’nu inşa ettik. Biri doğuda, biri batıda 2 çok programlı lise yaptırıyoruz. Mahallelerimize, düğün salonları, prestij caddeleri, yeni parklar, sıcak asfaltla kaplanmış modern yollar kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz.
Biz, yaptığımız herşeyi öncelikle “Allah rızası için, sonra da insanlarımızın rızasını, hayır dualarını alabilmek için yapıyoruz. “Allah razı olsun” dedirtebiliyorsak, bizler için en büyük hizmet budur.  

4 yıllık görev süremizde, “Fırat nehri kenarında bir koyun kaybolsa, korkarım ki kıyamet gününde onun bile hesabı bizden sorulur!"  diyen Hz. Ömer’i kendimize şiar edindik. Alanya’nın en ücra köşesinde yaşayan tek bir insan olsa bile O’nun elini öptük, halini sorduk, derdini dinledik. Yarasına merhem olmaya çalıştık.
Mücadeleden korkmadık, güçten yana değil; her zaman haktan ve halktan yana olduk. Biz, hiçbir zaman  bizlere duyduğunuz güveni boşa çıkarmadık. 
Boş sözlerle, gerçekleşmeyecek vaatlerle vatandaşımızı oyalamadık. Artık,  bitirdiğimiz işlerle, ortaya koyduğumuz eserlerle karşınızdayız.

Sevgili gençler,
Sizler, yarınlarımızın teminatı, Türk milletinin geleceği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin emanetçilerisiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedeflere, ay yıldızlı bayrağımızı daha güçlü dalgalandırarak, milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeden, emin adımlarla yürüyeceksiniz. 
Bizim azmimizi, bizim Türk- İslam ideallerimizi, bizim beklentilerimizi sizler çok daha yüksek burçlara taşıyacaksınız. Sevgili gençler Türkiye'nin istikbalisiniz, Türkiye'nin en büyük zenginliğisiniz.
Gün birlik olma günüdür. Gelecek, gençlerin omuzunda yükselecektir. Birbirimize sarılalım, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edelim. Birbirimize düşmeyelim. Vatanımız için bir olalım, iri olalım, diri olalım. 

Türkiye’nin önü açıktır; geleceği aydınlıktır.
Yeterki azimli, çalışkan ve kararlı olalım.
Ne demiş usta şair;
Tohum saç, bitmezse toprak utansın! 
Hedefe varmayan mızrak utansın!
Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!
Ustada kalırsa bu öksüz yapı,
Onu sürdürmeyen çırak utansın!
Ölümden ilerde varış dediğin,
Geride ne varsa bırak utansın!
Ey binbir tanede solmayan tek renk; 
Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın!

Desteğinizle, varlığınızla bizleri onurlandırdınız.Festivalimize katılan siz değerli konuklarımıza katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyor, sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. 
Festivalimizin hazırlanmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm mesai arkadaşlarıma, festivale hiç bir karşılık beklemeden katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarına ve değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.


Gelecek yıl Dünyanın en güzel meydanında aynı coşku ve aynı heyecanla buluşmak üzere.
İşte meydan…
İşte proje…
 

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.