banner113

BU MİTİNGE ŞAHİT OLMUŞ BİR GAZETECİYİM. ALANYA ALANYA OLANI HALA BÖYLE BİR MİTİNG GÖRMEDİ

banner106

Manşet Alanya Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Kalaycı, 16 Mart 1997 yılında dönemin ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Alanyadaki ziyaretleri ilgili bir yazıyı kaleme aldı

BU MİTİNGE ŞAHİT OLMUŞ BİR GAZETECİYİM. ALANYA ALANYA OLANI HALA BÖYLE BİR MİTİNG GÖRMEDİ
25 Nisan 2023 Salı 14:02

banner108
banner238

İŞTE O YAZI

BU MİTİNGE ŞAHİT OLMUŞ BİR GAZETECİYİM. ALANYA ALANYA OLANI HALA BÖYLE BİR MİTİNG GÖRMEDİ

Alanya tarihinin gerçekleşmiş en büyük seçim mitingi. Cengiz Aydoğan'ın Anavatan Partisine geçtiği dönem. Tarih 16 Mart 1997 Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Türkiye'de seçim startını Antalya'da verdi. Ancak Anaplılar için Antalya mitingi hüsrandı. Çünki yeterince organize yoktu. Yılmaz'ın moralinin oldukça bozuk olduğunu hisseden Anavatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Belediye Başkanı Cengiz Aydoğan, ANAP İlçe Sekreketi Şevki Türktaş, merhum ANAP ilçe Başkanı Hasan Uygun, Mustafa Kahya, Tahsin Sipahioğlu, Necati Masatlı, Ali Büyükdemirel, Kerim Aydoğan, rahmetli İL Genel meclis üyesi Mustafa Yüksel, yine il genel meclis üyesi Ahmet Arslan ve ANAP Alanya teşkilatı adeta seferberlik ilan etti. Şehir sabaha kadar baştan aşşağıya süslendi. Mesut Yılmaz saat 15.00'te Okurcalara giriş yaptı. Büyük bir konvoy Yılmaz'ı karşıladı. İzdiham nedeniyle saat 17.00 civarında Alanya Atatürk anıtına gelebildi. Muhteşem bir kalabalık. Seçim otobüsü üzerinde bende var ve o zaman Alanya Televizyonunda çalışıyorum. Alanya halkı Mesut Yılmaz'ı bağrına basmıştı. Mesut Yılmaz, Alanya'dan aldığı bu moral ile Mersine gitti. Ve o miting resmi yıllarca Anavatan Partisi Genel merkezi girişinde asılı kaldı. Demem O ki, muhteşem mitingin üzerinden tam 26 yıl geçmesine rağmen hala o havayı Alanya yakalayamadı. Alanya'daki mevcut siyasilere de duyurulur.

Not: Buarada basın duayini abimiz Necati Masatlı'dan bu mitingden bir detayı da tarafıma aktardı. Efendim olay şudur.

Yaşar Okuyan, O dönem Anavatan Partisi seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı. Okurcalar'a gelindiğinde, Yaşar Okuyan'ın her şeye müdahale etmesi, Hasan Sipahioğlu'nu çileden çıkarttı. Bunun üzerine Sipahioğlu Okuyan'a şu cümleyi kullandı. "Alanya ilçe başkanı benim. Buradaki organizasyon bizim Alanya teşkilatının. Alanya sınırları içindeki her şeye müdahale olmaya hakkınız. Her şeye karışmayın. Sorumluluk bana aittir" diyerek rest çekti. Bu muhteşem mitinginde etkisiyle 1999 yılında yapılan yerel ve genel seçimlerinde Cengiz Aydoğan Milletvekili, Hasan Sipahioğlu Belediye Başkanı seçildi.

Fotoğraf içinde sayın Cengiz Aydoğan abime teşekkür ederim... Mesut Yılmaz'ın Alanya Belediyesi ziyaretleri dolayısıyla yazdığı yazı.


banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.