Kimilerini AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı'ya, kimilerinin Ali Babacan’a ait olduğunu ileri sürdüğü, Melih Gökçek’in ise yeni Fuat Avni olduğunu iddia ettiği Ankara Kuşu’nun hedefinde bu kez Kemal Çelik vardı. Kemal Çelik’e ait olduğu belirtilen 3 paylaşım deşifre edildi.

Daha önce DYP ve ardından MHP’de siyaset yapan Kemal Çelik’in Ak Parti aleyhindeki eski paylaşımları Ankara Kuşu’nda deşifre edildikten hemen sonra silindi.

2013 yılında MHP MYK üyesi iken yaptığı anlaşılan paylaşımlarda Ak Parti’den AKP diye bahseden Kemal Çelik, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemdeki iktidarı PKK ile işbirliği yapmakla suçluyor.

İşte o tweetler:

KEMAL ÇELİK KİMDİR?

1 Şubat 1956 tarihinde Antalya/Serik’te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Çelik, 1980-1990 yılları arasında Çamlıhemşin, Pütürge ve Iğdır ilçelerinde kaymakam; 1995-1997 yılları arasında ise Hakkari Valisi olarak görev yaptı.

1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü yapan Çelik, 1999 seçimlerinde Doğru Yol Partisi Antalya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. TBMM’de İçişleri Komisyonu Üyesi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Üyesi olarak görev yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2009 ve 2012 Büyük Kongrelerinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi seçildi. İyi derecede yabancı dil (İngilizce) kullanmaktadır. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket  Partisi‘nden Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

24 Haziran 2018 seçimlerinde Ak Parti’den Antalya milletvekili seçildi.

Evli ve üç çocuk babasıdır.