CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, bu kez eleştiri oklarını Konyaaltı Sahili'ne yöneltti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Sahili’ni 29 yıllığına özel sektöre devretme girişimini eleştiren Budak, “Büyükşehir Belediyesi Antalya halkına hizmet için kaynak bulamıyor, Konyaaltı Sahili halka kapatılıyor. Konyaaltı Sahili özelleşince Antalya’da halkın ücretsiz denize girebileceği bir alan kalmayacak. Bu proje Antalya halkına iyi gelmeyecek” dedi. 
SAHİLLER RANT ZİHNİYETLERE TESLİM EDİLİYOR
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Konyaaltı Sahili Projesi” ile ilgili yarın gerçekleştireceği ihaleye tepki gösterdi. Konyaaltı Sahili’nin yap-işlet-devret yöntemiyle 29 yıllığına özel sektöre verilmesinin öngörüldüğüne dikkat çeken Budak, “Antalya’nın önemli simgelerinden biri olan Konyaaltı Sahili, Sayın Türel’in göreve gelmesinden sonra 3 sezon boyunca bakımsız bırakıldı. Antalya halkı, turistler neredeyse çöplerin arasından denize girmek zorunda kaldı.  Üç yıl sonra bulunan çözüm de özelleştirme oldu. Antalya sahilleri Antalya halkınındır, tüm halkımızındır. Denize 640 kilometre kıyısı bulunan Antalya’da halkın ücretsiz denize girebileceği bir alan bırakılmadı. Tüm sahiller rant zihniyetine teslim ediliyor”  dedi.
ANTALYA'YA İYİ GELMEYECEK
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi olanaklarıyla projeyi neden gerçekleştirmediği konusunda Antalya halkını aydınlatması gerektiğini kaydeden  Budak, “Mimarlar Odası’nda yarışmayla proje yaptırıldı, şimdi sahil, projesiyle birlikte özel sektöre veriliyor.  Anlaşılan,  Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya halkına hizmet sunmak için 130 milyon TL’yi bulamıyor. Antalya halkının ücretsiz denize girebildiği en önemli merkez olan Konyaaltı Sahili de halka kapatılıyor. Konyaaltı Sahili Projesi, Antalya ve Antalya halkına iyi gelmeyecek. Bu ihale iptal edilmeli” dedi.
ANTALYA HALKINA DAHA BÜYÜK FATURA
Konyaaltı Sahili’nde halka ve turistlere nitelikli hizmet sunulması gerektiğini ancak bunun tek yolunun özelleştirme olmadığını vurgulayan Budak, “Konyaaltı Sahili, Antalya ve Türkiye turizmi için çok önemli bir değer. Sahilde halkın güvenli ve sağlıklı bir şekilde denize girebilmesini sağlayacak düzenlemelerin yapılması gerektiği açık. Ancak bu, sahili 29 yılı halka kapatmadan da yapılabilir. Ortak akılla alternatif çözümler geliştirilebilir. Sadece kar düşünen özel şirketler yerine, Antalya için oluşturulmuş Antalya Tanıtım A.Ş. gibi yapılar devreye sokulabilir. Adını Konyaaltı Sahili’nden alan Konyaaltı Belediyesi’nin de temsil edildiği alternatif bir yapı kurulabilir. Amaç Antalya halkına hizmet olacaksa, Antalya halkına daha fazla fatura çıkarmadan bu hizmetin yapılması gerekir. Üçüncü Köprü ve Gaziosmanpaşa Köprüsü’nde olduğu gibi şirketlerin karını gözeten,  geçenin de geçmeyenin de fatura ödediği bir sistem değil, halkın çıkarını düşünen bir model geliştirilmeli” diye konuştu. Gün Haber