Çorbacı açıklamasında şunları söyledi. 
Değerli basın mensupları hepiniz basın toplantımıza hoş geldiniz. 
Öncelikle Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu tiyatro dünyasının usta isimlerinden aynı zamanda hemşehrimiz ve aynı zamanda Cumhuriyet’in cesur kadınlarından Gülriz Sururi’yi maalesef kaybettik. Tüm sanat dünyasının ve sevenlerinin başı sağ olsun. 
Yeni bir yıla girdik, geride bıraktığımız 2018’de araştırılması gereken bir çok konu var iken AKP ve MHP oyları reddedildi. 
Geride kalan 16 yılda öfkeyi hitabet sanatı olarak görülerek, insanları ekonomik yönde sıkıntıya sokarak ve demokrasiyi yok sayarak açık açık şaibeli bir hale getiren zihniyetin yönetimiyle geçti, umuyorum ki 2019’da adaletin dengesi, hukuğun terazisinden şüphe duymayacağımız bir yıl olarak geride kalır.
2019 seçimlerine doğru ilerlediğimiz süreçte, siyaset her geçen gün daha da ilginç bir hale geliyor.
Büyükşehir yasası devreye girdiği günden itibaren birbirini beceriksizlikle suçlayan ve her fırsatta kavga etmekten geri kalmayan Sn. Türel ve Yücel aynı safta yer alacaklar.
Düne kadar Alanya Belediyesi hizmetlerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendiğini parasız kaldığını ifade etmiyor muydu?
Peki birbirlerinin yönetim sistemlerinden hoşnut olmayanlar bu kenti nasıl birlikte yönetmeyi hedefliyor? Kimse vatandaşın aklı ile dalga geçmesin!
Çok değil bundan beş ay önce Ak Parti İlçe Başkanı Sn. Toklu ”Şehir Disiplini Kayboldu” diyerek Alanya Belediyesi’ni işaret etmişti. 
Hemen akabinde ise Alanya Belediye Başkanı Sn. Yücel, Toklu’yu muhatap almayıp yardımcısı Mehmet Kula’dan cevap vermesini istemişti. Hepimizin hatırladığı üzere Sn. Kula çok sert cevaplar vermiş kurumları zan altında bırakıp, esnaf ile belediyenin arasını açmaya çalışıyorlar demişti. Buna karşılık Toklu aynı sertlikte cevap vermiş ve vitrin kurallarını sormuştu. 2014’den önce disiplin ve düzen olduğunu hatırlatmıştı. 
Bununla da yetinmeyip yaklaşık bir ay önce bir canlı yayında “Bir Alanyamız Var” derneğinin misyonunu, vizyonunu, yöneticilerini, derneğin ne görev yaptığını sormuştu. 
Hiç bir eleştiriyi kabul etmeyen birbirileriyle en başından itibaren sürekli sürtüşme halinde olan ikili, bir olup vatandaştan aynı pusula için oy isteyecek. Nasıl isteyecek büyük bir soru işareti. 
Çok net olarak şunu söyleyebilirim ki biz, bu ittifakın kente zarar vereceği kanısındayız. 
Daha kendi arasında ki savaşı bitiremeyenler, beraber şehir yönetmeyi hedeflemesin.
Alanyalılar ve Alanya’da yaşayanlar çok iyi biliyor ki 2014 yılından itibaren Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi arasında ki gerginlikten ötürü kent ciddi zararlar görmüş durumda.
Son olarak Prestij Caddelerinden bahsetmek istiyorum. Kente prestij caddelerinin kazandırılması fevkalede bir proje hatta bununla ilgili her fırsatta devasa reklamlar yapılıyor. Lakin, Prestij Caddelerinin pek bi prestiji kalmadı. Örnek vermek gerekirse Alaiye Caddesi’nde her süpermarket için yapılan park alanları nedeniyle bisiklet yolu falan kalmadı. 
Madem o dubalar sökülecekti neden o dubalar çakıldı? Eğer gerçekten bisiklet yolu yapmak istiyorsanız ve marketlere rant sağlamak o dubaları beton yapın!
CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sn. Muhittin Böcek, Alanya ziyaretinde görüldüğü gibi çok yoğun bir ilgi görmüş ve her fırsatta olduğu gibi Alanya’da da “Kavga etmeyeceğiz, birleşeceğiz” dedi.
Çok teşekkür ederim, saygılarımla!