Gürsoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile şunları ifade etti. Ülkemizde çok zorlu, heyacanlı, umutlu bir seçim dönemi geçirdik. Tercihlerimizi beyan ettik. Ama kaybedince de tebrik etmek bir erdemdir. Tüm AKP'li kardeşlerimi ve Sayın Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Bu konularda bizler büyük toplumda çok ufak bireyleriz, bireysel olarak sözümüzün önemi yok. Fakat bu erdemi gösteren ve partisinin çok üstünde ve seçimi çok başarılı bitirdiğine inandığım Sayın Muharrem İnce'yi ayrıca tebrik ediyorum. 

ÇOK ZOR BİR MÜCADALE
Adil bir seçim olmadı, bir tarafta devletin bütün imkanları ve medya varken bir taraf çok zor bir mücadele verdi. Bunu kimse de inkar edemez herhalde. Genel seçimlerde Muharrem İnce'yi yeni tanıdığımıza ve CHP de çok daha güzel işler yapacağına inanıyorum. Belki de daha yeni başladı :) Yerel Düzeylerde de bir kaç şey yazmak istiyorum. 
YEREL YÖNETİM BAŞARISIZ
Alanya'da en çalışkan parti çok net bir şekilde AKP'di. Bunu da inkar etmeden kimsenin hakkını yememek lazım. İyi parti de mevcut imkanları ile ciddi bir gayret gösterdiler. Fakat CHP konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Yerel yönetimi başarısız buluyorum oylar da bunu göstermekte. Muharrem İnce'nin muhteşem performansına rağmen. CHP parti üyesiyim ve buradan CHP parti üyeliğinden istifa edeceğimi duyuruyorum...