CHP Antalya İl Başkanlığı'ndan yapılan kısa bilgi notunda şöyle denildi: "CHP Antalya İl Yönetim Kurulu’nun 30 Eylül 2016 tarihli olağanüstü toplantısında İl Başkanı Olarak Mustafa Erdem oy birliği ile seçilmiştir. Partimize ve Antalya’mıza hayırlı olsun."
TEK ADAY GÖSTERİLDİ
CHP İl Başkanı Semih Esen'in istifasının ardından toplanan İl Yönetim Kurulu, yeni başkanı belirlemek için seçim yaptı. Tek aday olarak gösterilen İl Sekreteri Mustafa Erdem, 6 yönetim kurulu üyesinin istifasıyla 24 kişiye düşen İl Yönetim Kurulu'nun oy birliğiyle başkan seçildi.
BURUK BİR GÖREV
Başkan seçildikten sonra ilk açıklamasını DHA'ya yapan Mustafa Erdem, buruk bir görev aldığını söyledi. Erdem, “İl başkanımızın istifası takdirle karşılandı ama bizim için üzücü oldu. CHP kurumsal bir parti. Yönetim kurulumuz beni başkan olarak seçti, görevimize devam edeceğiz. CHP'ye herkesin ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu görev bilinciyle tüm yönetim kurulu olarak başarı getirecek çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
TÜRKTAŞ, ERDEMİN LİSTESİNDEYDİ
Yeni il başkanı Mustafa Erdem, geçtiğimiz dönem Antalya CHP kongresinde başkan adayıydı. Devrim Kök ile birlikte başkanlık yarışına giren Erdem, yarışı kaybetmişti. Mustafa Erdem'in o dönemki kongre delegesi aday listesinde ise Şevki Türktaş bulunuyordu. Türktaş'da o dönem Erdem'in listesinden büyük kongre delegesi olmuştu.