banner113

CHP'de kılıçlar çekildi

banner106

Cumhuriyet Halk Partili Av. Ertuğrul Yeşildal'ın geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısı sonrasında topa tuttuğu CHP ilçe yönetimi ve divan başkanının açıklamalarına aynı sertlikle yeniden cevap verdi.

CHP'de kılıçlar çekildi
21 Aralık 2016 Çarşamba 14:00

banner108
banner238

Yeşildal, CHP danışma kurulu divan başkanı olan Mustafa Aras'ı kasteteden açıklamasında şunları ifade etti. Sayın Aras'ın yorumunu aşağıda fotoğraf olarak olduğu gibi aktardım.
Öyle anlaşılıyor ki sayın Aras daha ne yaptığının farkında değil. Ve Açıklamamı ya iyi okumamış (ki hiç sanmıyorum) yada kasaba politikacılarına özgü kurnazlıkla laf cambazlığı ve laf salatası yapmış.
Yaptığı açıklamanın hiçbir tutarlı yönü yoktur.
ŞÖYLEKİ: 1- TOPLANTIDA BENİM YAPTIĞIM YANLIŞLARDAN BAHSEDİYOR BİR AÇIKLA DA GÖREYİM NEYMİŞ YANLIŞ OLAN
2-Beyanında Kimseye ayrıcalıklı davranmadım diyor. Danışma kurulunun amacı Danışma kurulunda üyelere danışılır. İlçe Yönetimi Dinler. Ve gerekirse Cevap verir. ÖNCE BUNU ÖĞRENMELİSİN. Orası İlçe Başkanının” İcraatın içinden” programı değildir. Faaliyet raporu Kongrede okunur. İlçe Başkanına 1 saat süre vermek Ayrımcılığın daniskasıdır.
Benim 18 dakika konuştuğum doğrudur. Demokratik hakkımı kullandığım kanısındayım .Partili arkadaşlarımız parti içi meseleleri Sosyal Medyada tartışmayın diyorlar. söyleyenlerde pek haksız değiller. Ama siz Parti içi kanalları tıkadığınız için bakın gene Sosyal medyada tartışmak fikirlerimizi ileri sürmek zorunda kalıyoruz. Ama ikide bir benim sözümü kestiğinizde doğrudur. Sıramı sonlara bıraktığınız da bir gerçektir.18 dakikaya ne sığar??? Merhamınızı anlatmak için yeterli midir???
3- Siz bir kere tüzüğü okudunuz mu acaba???bir kere sizin tahsiliniz kuralları yorumlamağa yetmez. Senin karşında 40 yıllık CHP li var üstelik ben doğru yol Partisinden falan da gelmedim. Partinin Gençlik kollarından geliyorum. O tüzük kurultaylarında hemen hemen hepsinde bulundum 2012 yılında yaptığımız tüzük kurultayında da 12 eylül öncesi gençlik kollarının tüzük komisyonunda görevli idim. Yaptığımız atölye çalışmasını da Genel başkana sunduk. Genel Merkez Toplantı Salonunda da 300 kişi idik. Orada sunumda bulunduk.
Senin karşında 30 yıllık hukukçu var ben senin gibi boş konuşmuyorum. İlçe Danışma Kurulu Toplantı Yönetmeliğinin 5. ci maddesi aşağıdaki gibidir.
CHP'NİN DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YÖNETMELİĞİ
MADDE 5- 

İlçe danışma toplantıları il örgütünün bilgisi ve planlaması Çerçevesinde en geç üç ayda bir olmak üzere ilçe yönetim kurullarının belirleyeceği tarihlerde ve yerlerde yapılır. İl yönetim kurulunca uygun ve gerekli görülen durumlarda aynı il çevresinde 
birden çok ilçenin danışma toplantısı birleşik olarak yapılır. Toplantı sonunda bir sonuç raporu düzenlenerek il başkanlığına ve Genel Merkeze sunulur. İlçe danışma toplantısına, 
a. İl başkanı, il yönetim kurulu üyeleri, 
b. İlçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, 
c. İlçede kayıtlı kadın ve gençlik kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeleri,
d. Belde örgütlerinin başkanları, 
e. İlçe çevresi içindeki partili belediye başkanları, 
f. İlçedeki belediye meclisinin partili üyeleri,
g. İlçeden seçilen il genel meclisinin partili üyeleri, 
h. İlçede oturan kurultay temsilcileri, 
i. Partili muhtarlar, 
j. İlçe çevresindeki sendikalar, meslek kuruluşları ile tarım üretim ve tarım satış kooperatiflerinin partili başkanları, 
k. İlçede oluşturulan ve sürekli çalışan komisyonların başkanları,
l. İlçede kayıtlı eski Parti Meclisi üyeleri
m. İlçede kayıtlı eski belde örgüt başkanları,
n. İlçede kayıtlı eski ilçe ve belde belediye başkanları,
o. İlçede kayıtlı eski ilçe başkanları,
p. İlçede kayıtlı eski il başkanları,
q. İlçede kayıtlı eski milletvekilleri,
r. İlçede kayıtlı eski büyükşehir ve il belediye başkanları katılırlar.
Bu yönetmeliğe göre benim dahi o danışma kuruluna katılmam mümkün değil çünkü 5. Maddede yazılı şahıslardan değilim. Konuşanların da tamamına yakını danışma kuruluna katılma ve konuşma hakkına sahip değil aç Partinin internet sayfasını yönetmeliğin 5. Maddesini bir kere oku, sonra konuş.
Söz hakkı olmayanlara konuşma hakkı verdin mi??? Vermedin mi???
3-Deve kuşu gibi kafanı kuma gömme. Ticaret odası salonu 200-250 kişilik bir salon. Ayakta olanlarla birlikte 300 kişi salonda vardı. Şimdi size divan başkanı olarak soruyorum Oradaki 300 kişi Yönetmeliğin 5.maddesindeki özellikleri taşıyor mu??? Daha yalın bir ifadeyle Danışma kurulunun üyesi mi??? Değilse madem gizli toplantı 200 kişiyi neden salondan dışarı çıkarmadınız. Alanya’da Danışma kurulu üyesi niteliğini taşıyanlar 30 kişiyi geçmez. Elini kolunu sallayan içeri girdi Gizli toplantı böyle mi olur?? Böyle bir toplantının gizliğinden bahsedebilmek için SAF olmak gerekir. Aile toplantısı imiş; sırları deşifre etmişim!!! BUNA KARGALAR BİLE GÜLER.ÖRGÜTTEN ÖZÜR DİLEYECEK BİR DAVRANIŞTA DA BULUNDUĞUMU SANMIYORUM.AYRICA BUNA KARAR VERECEK ÖRGÜT SİZMİSİNİZ??BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN.
4-Gizlilik kararını oylattın mı??? Oylattıysan 300 kişiye mi oylattın???Danışma kurulu toplantısında gizlilik kararı alınacaksa kurulun onayına sunulur. Kendi başınıza karar alamazsınız. Hadi bakalım cevap ver ben çamur atmıyorum Yönetmelikten madde madde bahsediyorum.
Başarılı bir Belediye Başkanlığınız oldu. O yönde size laf söylemeye kalkanlar karşısında beni bulur. Ama Parti içinde yapmaya çalıştığınız kasaba politikacılığından başka bir şey değil.

banner109
banner110
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.