banner113

CHP'li Zeybek rüşvet iddiasının peşini bırakmıyor

banner106

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un itiraf ettiği, Belek ve Kadriye sahillerindeki günübirlik işletmeler için alınan rüşvet skandalına henüz soruşturma açılmamasına tepki gösterip Cumhuriyet Savcılarının rüşvet skandalını hala soruşturmamalarını Adalet Bakanı Gül’e verdiği soru önergesi ile gündeme taşıdı.

CHP'li Zeybek rüşvet iddiasının peşini bırakmıyor
13 Mayıs 2020 Çarşamba 16:18

banner108
banner238

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Serik Belediyesinde günübirlik tesislerin işletmesi için 500 bin Türk Lirası rüşvet alındığı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da olayın eski başkan döneminde olduğunu ifade etmesinin yankıları sürüyor. Olayla alakalı CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Cumhuriyet Savcılarının neden soruşturma açmadığına dair Adalet Bakanlığına soru önergesi verdi.

CHP’li Zeybek şu açıklamayı yaptı; “Serik Belediyesini merkeze alan, Kültür ve Turizm Bakanı ile Dışişleri Bakanı’nın bilgi sahibi olduğu rüşvet skandalında bakanların suskunluğu devam ediyor ve konuya dair açıklama yapmıyorlar ama yargı bu açık itiraflar karşısında susmamalıdır. Cumhuriyet Savcıları alenen ortaya çıkan itiraflara göre soruşturma başlatmalıdır. Adalet Bakanlığı ve HSK, talimatla muhalif gazetecilerin, sosyal medyada iktidarı eleştirenlerin tutuklandığı bu dönemde işlenen hukuksuzluklara karşı bir kez olsun ses çıkarmamıştır, rüşvet skandalında da hukukun üstünlüğünün işlemesi sağlanmalı ve üstü kapatılmamalıdır. Adalet Bakanına yanıtlaması istemiyle rüşvet skandalı için Cumhuriyet Savcıları soruşturma açmış mıdır, eğer açılmamışsa ne beklenmektedir, sorularını sorduk. Yoksa rüşvet skandalı içinde mi talimat beklenmektedir. AK Parti iktidarında yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sorgulanmakta, yargıya güven Cumhuriyet tarihimizin en düşük seviyesindedir, rüşvet ve yolsuzlukla hukuksal olarak mücadele edilmediği sürece bu düşüş devam edecektir.” dedi.

SKANDALININ TAKİPÇİSİYİZ
500 bin Türk Liralık rüşvet skandalının takipçisi olacaklarını ifade eden CHP’li Zeybek, konunun unutulması ve gündemden düşmesi için iktidarın çalışmalarına rağmen rüşvet skandalını her platformda gündemde tutacaklarını belirtti. Zeybek, “İktidar partisine yakın kişilere açıkça söylüyoruz, alınan rüşvet paralarına bir kılıf bulmak için ‘spor kulüplerine bağış yapıldığı, sosyal yardım yapmak için alındı’ gibi söylemleri sunmamalarını tavsiye ediyoruz, yapmaları gereken yargı önünde doğru ifade vermeleri. 500 bin Türk Lirası rüşveti kimlerin verdiğini, kimlerin aldığını ve aracılık yaptığını, AK Parti’li Bakanlar, AK Parti’li yeni ve eski Belediye Başkanları açıklamadıkları her geçen gün suça ortaklardır. AK Parti’deki rant paylaşımı kavgası sonun başlangıcıdır, sandıkta millet iradesi bunun hesabını soracaktır.” diye konuştu

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.