banner113

Demirci: çalışmayı Alanya belediyesinden bekliyoruz!

banner106

Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi olan Şehir Plancısı Erkan Demirci, Alanya Posta Medya Grubu'nun gündeme getirdiği tabela kirliliği ve tabelaların Türkçeleştirilmesi hakkında açıklama yaptı.

Demirci: çalışmayı Alanya belediyesinden bekliyoruz!
06 Temmuz 2019 Cumartesi 10:53

banner108
banner238

Geçtiğimiz günlerde Alanya Posta Medya tarafından gündeme taşınan tabela düzensizlikleri hakkında konuşan Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi olan Şehir Plancısı Erkan Demirci, tabelaların Türkçeleştirilmesi konusunda devletin izlediği yerli ve milli üretim politikasıyla da doğru orantılı olabileceğini belirtti.

Demirci, "Alanya'da tabela kirliliği konusunda, Salı günü yaptığımız belediye meclis toplantısında bu konuyu dile getirmiştik. Gerek Dimçayı yolunda gerekse şehir merkezinde bir tabela kirliliği ve düzensizlik var. Geçtiğimiz dönemlerde de aslında tabelalar ile ilgili bir düzenleme Alanya Belediyesi tarafından yapıldığını biliyoruz. Güzel bir görüntü yok. Gerçekten insanları rahatsız ediyor. Yeniden bir kural getirilmesi, ebatlarının, boyutlarının, kullanılacak olan malzemelerinin belirlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmayı da belediyeden bekliyoruz, takipçisi olacağız. Türkçeleşme ile ilgili de turistik yerlerde bu zaman zaman problem oluyor. Hitap edilen kitle yabancı olduğu için yabancıların aklında daha çok kalabilecek isimler tercih ediliyor. Ancak yerli ve milli vurgusunu birlikte eritmek çok daha doğru olacak. Ben bu kararı destekliyorum. Türkçe'nin de muhakkak tabelalarda kullanılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.