DEVA Partililer Cuma Pazarı’nda Alanya Belediyesi tarafından yaptırılan ve inşaatı devam eden alışveriş merkezi önünde basın açıklaması yaptı. 

Milletvekili Elif Esen, inşaat öncesinde cuma günü kurulan açık pazarın hem Alanya’da yaşayanların hem de turistlerin faydalandığı bir yer olduğu hatırlattı.

AVM inşaatının bodrumunda kurulan pazardan herkesin şikayet ettiği, eskisi kadar rağbet görmediği vurgulandı. Esen, “Belediye hizmetleri doğrudan halka dokunan hizmetler. Eğer yapılacaksa da bilinçli projelerle yapılması lazım. Belediye bir hizmet yapacaksa vatandaşı dezavantajlı duruma düşürmeden yapmak zorunda” dedi. 

Basın açıklaması sırasında partililerin yanı sıra Deva Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kıvanç Çetinkaya, Deva Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer ve Deva Partisi Alanya İlçe Başkanı Umut Özkan ve partililer de hazır bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:  "Antalya'nın Alanya ilçesindeyiz ve arkamızda bir inşaat görüyorsunuz ilk başta ama inşaatın alt zemin katına baktığınızda aşağıda açık bir pazar var. Bu AVM inşaatı belediye tarafından yapılıyor. 

Eskiden burada açık pazar alanı vardı. Alanya turistik bir yer. Hem Alanya'nın yerlileri, köylüleri, hem de turistlerin geldiği etnik ve çok güzel bir mekandı. Ama inşaatın başlamasıyla ve başlayan inşaatın bitmemesiyle bu pazar aşağıya alındı. Kapalı pazar, hele hava da sıcak olduğunda bunaltan ortamıyla artık hem köylünün, hem pazara gelen kişilerin şikayet ettiği, turistlerin de artık daha az uğradığı bir yer haline geldi. 

ALANYA BELEDİYESİ ÖNCEKİ DÖNEMDE İHTİYAÇ FAZLASI KİRALANAN İŞ MAKİNASI VE BİNEK ARAÇLAR İADE ETTİ. MALİYETİ 30 MİLYON! ALANYA BELEDİYESİ ÖNCEKİ DÖNEMDE İHTİYAÇ FAZLASI KİRALANAN İŞ MAKİNASI VE BİNEK ARAÇLAR İADE ETTİ. MALİYETİ 30 MİLYON!

Belediye hizmetleri doğrudan halka dokunan hizmetler… Eğer yapılacaksa da bilinçli projelerle yapılması lazım. Projelerimizle çözümlerimizle hazırız. Artık bunları görmek istemiyoruz. Belediye bir hizmet yapacaksa vatandaşı dezavantajlı duruma düşürmeden yapmak zorunda.  Deva Partisi Alanya'ya deva olmaya hazır…”