banner113

Dışişleri Bakanı: Kandil'e operasyon olmalı

banner106

Çavuşoğlu "Teröristler neredeyse temizlenmeli, onların olduğu yerde huzur olmaz"

Dışişleri Bakanı: Kandil'e operasyon olmalı
14 Şubat 2018 Çarşamba 13:37

banner108
banner238

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın PKK ve PYD unsurlarından temizlenmesi gerektiğini belirterek, "Irak'ın PKK'dan YPG'den ve diğer terör örgütlerinden temizlenmesi de çok önemli. Bu konuda ilkesel bir anlaşmamız var. Bunları inşallah Irak'tan temizleyeceğiz. Kandil'in yanısıra Kerkük, Süleymaniye, Sincar da var. Kandil operasyonu olmalı. Bu Irak için de bizim için de çok önemli" dedi.
"Teröristler neredeyse temizlenmeli. Onların olduğu yerde huzur olmaz" diyen Çavuşoğlu, "Biz nasıl kendi dağlarımız şehirlerimizin de teröristleri temizlediysek Irak'tan da temizleyeceğiz" diye konuştu.
Ankara'da konuşan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle: 
- Irak'ın PKK'dan YPG'den ve diğer terör örgütlerinden temizlenmesi de çok önemli. Bu konuda ilkesel bir anlaşmamız var. Bunları inşallah Irak'tan temizleyeceğiz. Kandil'in yanısıra Kerkük, Süleymaniye, Sincar da var.
- Kandil operasyonu olmalı. Bu Irak için de bizim için de çok önemli. Teröristler neredeyse temizlenmeli. Onların olduğu yerde huzur olmaz. Biz nasıl kendi dağlarımız şehirlerimizin de teröristleri temizlediysek Irak'tan da temizleyeceğiz.
- Suriye'nin yeniden imarı konusunda biz varız. Ancak bizimle işbirliği yapmak isteyenler Suriye'yi bölmek isteyen terör örgütlerine desteği bitirmesi lazım
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.