Alanya’da 235 bin 347 seçmenden 184 bin 805’i sandığa giderken yaklaşık 9 bin oyun geçersiz oluşu dikkat çekti. Bazı oylar hatalı kullanımdan bazıları ise oy pusulalarına yazılan notlardan kaynaklı geçersiz oldu.

CHP Adayı Osman Tarık Özçelik, yüzde 45,32 oy oranı ile 79 bin 586 seçmenin oyunu alırken meclis listesi ise başkana göre daha az oy aldığı görüldü. CHP’nin meclis listesi yüzde 43,37 oran ile 75 bin 523 oy almayı başardı. Seçimde ikinci olan ve 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Cumhur İttifakı adayı Adem Murat Yücel, yüzde 26,59 oy oranı ile 46 bin 691 seçmenin oyunu alırken meclis listesi de başkana göre daha az oy aldığı dikkat çekti. MHP çatısı altında girilen seçimde meclis listesi yüzde 26,26 oran ile 45 bin 720 oy aldı. İYİ Parti çatısı altında seçime giren Mehmet Şahin 3.cü olduğu seçimde yüzde 21,64 oy oranı ile 38 bin 8 oy almayı başardı. Şahin’in meclis listesi ise yüzde 18,18 oy oranı ile 31 bin 655 oy alarak kendisine göre 7 bine yakın daha az seçmen tarafından tercih edildi.

İYİ Parti Alanya Belediyesi grup sözcüsü Sönmez: Siyaset Değil İş Zamanı. İYİ Parti Alanya Belediyesi grup sözcüsü Sönmez: Siyaset Değil İş Zamanı.

Bağımsız meclis üyeleri Mehmet Ünal Coşkun ile Hasan Uyar ise 4 bin 950 oy almayı başardı.

Özçelik’lik Alanya Belediyesinde mazbataların verilmesi beklenen Çarşamba günü itibariyle CHP 4’ü kontenjan olmak üzere 24, MHP 9 ve İYİ Parti 4 ismi meclise sokmayı başardı. CHP’de Özçelik’in kontenjan listesinde bulunan Abdurrahman Açıkalın, Murat Koçak, Servet Ünlü, Faruk Konukçu’da yeni dönemin meclis üyeleri arasından yer aldı. Utkan Hasan Eminoğlu, Hasan Can Kamburoğlu, Mahmut Köse, Sadık Dizdaroğlu, Ahmet Top, Nazmi Zavlak, Halime Ceylan, Engin Alataş, Ali Yardım, Haydar Uyar, Ayhan Baysal, Ufuk Aras Solmaz, Mustafa Eroğlu, Ayhan Doğru, Şahin Arabat, İrem Yunusoğlu, Halil Durusoy, Asrın Ateşoğlu, Hüseyin Kaya ve Ali Taşlı meclis üyeliği kazanan isimler oldu.
MHP’DE 5, AK PARTİ’DE 4 ÜYE
Cumhurda meclise Hüseyin Güney, Alaaddin Işık, Ali Şahin, Alper Birer, Ayşe Yakar Anılgan, Kenan Ersoy, Abdullah Öztürk, Muammer Özbudak ve Kayhan Balta seçildi.
İYİ PARTİ’DE 4 İSİM
İYİ Parti’de ise Abdullah Sönmez, Ali Kamburoğlu, Serdar Sönmez ve Velittin Yenialp meclis üyesi seçilen isimler oldu.

Editör: Haber Merkezi