Başkan Çakan açıklamasında; Alanya’nın Karapınar, Kaplanhanı ve Çayarası mevkiinde ikamet eden vatandaşlar  cep telefonlarının yaklaşık 1 aydır çekmediğine dair şikayetlerini bize iletiyorlar. Söğüt mevkiinde olan telefon vericileri yoğun kar yağışının neden olduğu elektrik kesintisi ve arıza sebebi ile çalışmıyor. Arızanın giderilmesi için Söğüt mevkiine giden yolun kardan temizlenmesi ve arızanın giderilmesi gerekmektedir.
CİMER dahil tüm kurum ve kuruluşlara şikayetlerini ileten vatandaş bir çözüm bulamadığını tarafımıza iletmiştir.
 Telefonlar çekmediğinden kaza, hastalık vb. gibi istenmeyen bir durumda vatandaşın acil olarak yardım isteyeceği kurumlara ulaşması mümkün değildir.  2022 Türkiye’sinde Alanya’nın bir mahallesinde vatandaşın telefon ile iletişime geçememesi kabul edilebilir bir durum değildir.   
Merkezi yönetim, Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi “görev ve sorumluluk alanımızda değil” gibi bahanelere sığınmadan bir an önce karla kaplı yolun açılmasının sağlanması dolayısıyla GSM verici arızasının giderilmesine yardımcı olmaları gerekmektedir.  
Bu sebeple vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi, iletişim kuramaması sebebiyle oluşabilecek daha vahim durumların önüne geçilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz.