Konaklı Mahallesi'nde bir kahvehanede bir araya gelen GÜYADER (Güzelbağ Çevre, Spor, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği) üyeleri, mahallerinde açılmak istenen çakıl ocağının mahallerini oturulmayacak duruma getireceğini iddia ettiler. Çakıl ocağının açılmaması için demokratik yollardan mücadele etme kararı alan vatandaşlar, sosyal medya aracılığı ile kamuoyu oluşturulmasına karar verdiler. GÜYADER Başkanı Bilal Talaşoğlu, taş ocağının açılmaması için tüm siyasilerden yardım istedi. Güzelbağ'da çakıl ocağı yapılması planlanan yerin uydu fotoğrafı.
BATI ALANYA'NIN GEDEVET'İ
Toplantıda konuşan GÜYADER Başkanı Bilal Talaşoğlu, Gedevet Alanyalıların sayfiye yeri ise, Güzelbağ'ın da Batı Alanya'nın sayfiye yeri olduğunu söyledi. Talaşoğlu, "Yerleşim alanına 200 metre mesafede açılacak çakıl ocağından çıkacak toz ve gürültü mahallemizi oturulmayacak duruma getirecektir. Mahallemize başlayan göçü durduracak, vatandaşlarımız tekrar şehre taşınmaya başlayacaktır. Mahallemizde yaklaşık satılık 3 bin parsel var. Bu parselleri bedava verseniz bile kimse almayacak"dedi. Talaşoğlu, çakıl ocağının mahallerine başlayan dönüşü olumsuz etkileyeceğini, tekrar şehre göçü başlatacağını iddia etti.
'MAHALLEMİZİN GELİŞMESİNİ ETKİLEYECEK'
Başkan Talaşoğlu, şöyle konuştu: Çakıl ocağından çıkacak tozlar mahalle halkının sağlığını olumsuz olarak etkileyecek. Mahallede su ihtiyacı az olan bitki yetiştirme projelerini olumsuz yönde etkileyecektir. Bölgedeki zeytin yetiştiriciliği yatırımlarını boşa çıkaracaktır. Ocakta çalışacak iş makineleri mahallemizdeki bisiklet yolu projesini (dağ sporu alanı) olumsuz olarak etkileyecektir. Bölgede yapılan hayvan besiciliğini etkileyecektir. Son yıllarda bölgedeki yazlık yapımını olumsuz yönde etkileyerek, mahallemizin gelişmesini engelleyecektir. Mahallede su sıkıntısı olduğundan, taşıma suyla tesisten çıkan toz önlenemeyecektir. "