banner113

İyi Parti Antalya il başkanından şok iddia: Yardımlar Ak Partilileri yapılıyor!

banner106

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, karantina, korona ve kötü yönetim nedeniyle ekonominin çöktüğünü, maliyenin iflas ettiğini belirterek, sosyal yardımların da AKP’lilere yapıldığını ileri sürdü.

İyi Parti Antalya il başkanından şok iddia: Yardımlar Ak Partilileri yapılıyor!
20 Nisan 2020 Pazartesi 14:07

banner108
banner238

Mehmet Başaran'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Bakınız KDV gelirleri bu yılın ilk üç ayında geçen yılın ilk üç ayına göre %13,2 düşmüştür. Bu düşüş önümüzdeki aylarda daha da derinleşecektir. Yılbaşından bu yana son üç buçuk ayda sadece dolar kurunda ki artıştan dolayı kamu borcu 100 Milyar TL artmıştır. Döviz, Altın artmaya devam etmektedir. Dış borçlarda bu artışa paralel olarak artmaktadır. Petrolün varili 20 dolara düşmüştür. Bu düşüş Türkiye’nin enerji giderlerini 50 Milyar dolar azaltmıştır. Ancak vergi gelirlerinde ki düşüş nedeniyle enerji faturamızın düşüşünden kaynaklanan avantajı lehimize çeviremedik. Gerek Covid-19 gerekse ekonomik çöküş ne de karantina nedeniyle işyerleri kapanmıştır. Küçük esnaf iş yapamaz hale gelmiştir. Restaurantlar, cafeler, kuaförler, oteller kapalıdır. İşsizlik %20 ‘ leri aşmıştır. Geliri olmayan esnaf çalışanlarının işine son vermek zorunda kalmıştır. Vergisini, kirasını ödeyememektedir. Emekliler aldıkları ücretlerle geçinememektedirler. Hükümetin ekonomik destek paketi boş çıkmıştır. Sosyal yardımlar sadece AKP’li kişilere yapılmaktadır. Yoksul kitlelere yardım yoktur. Soruyorum size ‘’ Cumhurbaşkanı’nın vadettiği maske, dezenfektasyon maddeleri size ulaştı mı?’’ Hayır. ‘’Size veya yakınlarınıza mali destek veya gıda destek paketi geldi mi?’’ Hayır.  Ülkemizde sağlık tesisleri başta olmak üzere 50 milyondan fazla vatandaşımıza basit bir maskemizi dağıtamayan hükümetten başarı, icraat beklemek hayaldir.
AKP'Lİ BELEDİYELERE SERBEST

Vatandaşına sahip çıkamayan, kaynak ayıramayan, verdiği sözler çerçevesinde dezenfektasyon, maske bulup gönderemeyen AKP hükümeti Anayasa ve yasalara aykırı olarak belediyelerinde yardım yapmasını yasadışı olarak engellemiştir.  Başta İstanbul, Ankara, Antalya olmak üzere özellikle muhalefetin elindekini belediyelerin halka yardım yapması İçişleri bakanlığınca resmen yasaklanmıştır. Belediyelerin yardım hesapları bakanlıkça bloke edilmiştir. Yıllardır fakir fukaraya, garip gurabaya sıcak yemek veren başta Muratpaşa belediyesi, Eskişehir odunpazarı belediyesi aşevleri olmak üzere, on binlerce kişiye bedava yemek veren mutfaklar içişleri bakanlığı tarafınBelediyelerin fakirlere, ihtiyaç sahiplerine bedava ekmek dağıtması yasaklanmıştır. Bu icraatlarından dolayı hükümeti ayıplıyor ve kınıyorum. Belediyelerin aşevleri derhal açılmalı, halka sosyal yardım, iaşe, ibade yardımı yapmalarına izin verilmelidir. Belediyelerin ihtiyaç sahibi vatandaşa bedava ekmek vermesinin kime ne zararı olabilir ki? Üstelik muhalafet belediyelerine yasaklanan bu faaliyetler AKP’li belediyelere serbesttir. Bu çifte standarttır.
MÜCAHİT ÖREN'E AİT İHLAS VAKFINA TOPLAMA İZNİ

Soruyorum sizlere halkı dolandırmaktan ceza almış olan Mücahit Ören’e ait İhlas Vakfına yardım toplama izni verilirken, İstanbul BB’ne verilmemesi doğru mudur? TURGEV vakfına, Aziz Mahmut Hudai Vakfına, Türkiye Marif Vakfına İsmail ağa Cemiyetine yardım toplama izni verilirken Antalya BB’ne Muratpaşa belediyesine, Burdur Belediyesine yardım toplama izni verilmemesi, İslam’a Anayasaya, Ahlaka uygun mudur? Akp’li belediyeler Ankara da İstanbul da hazine arazilerini, mali kaynakları, cemaatlere, vakıflara parsel parsel satarken içişleri bakanımız neredeydi? Hükümeti biran evvel vatandaşı ayrıştırma, ötekileştirme, kamplaştırmadan vazgeçmeye, belediyelerimizin sosyal yardım yapmalarının önünü açmaya davet ediyorum. Ekmek kutsaldır. İhtiyaç sahiplerine bedava ekmek verilmesinin neyinden korkuyorsunuz? Bu günlerde geçecektir. Milletimiz bunların hesabını sizlerden sandıkta soracaktır. “

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.