banner113

Meclis üyesi Bağışlar, Manşet Alanya'ya makale yazdı!

banner106

Alanya Belediyesi Bağımsız Meclis üyesi Yılmaz Bağışlar, Manşet Alanya'ya küresel ısınma ve iklim değişiklikleri sebebiyle yaşanan ve gelecekte yaşanabilecek doğal afetler ile mevcut yerel yönetimler kanunu hakkında bir makale yazdı

Meclis üyesi Bağışlar, Manşet Alanya'ya makale yazdı!
27 Ocak 2022 Perşembe 08:25

banner108
banner238

Meclis üyesi Yılmaz Bağışlar Makale yazısından şu konulara dikkat çekti

"Gelişmiş toplumlarda, propaganda aracı olarak, yerele yetki ve sorumluluk devri sonrası, yerel kamu görevlilerinin eksiklikleri konuşulurken, az gelişmiş toplumlarda bütün yetkiyi tek bir merkezde toplayıp,ben yaptım sen yapamadın kavgası üzerinden kara propaganda yapılır
Küresel ısınma ve iklim dezenformasyonu sebebiyle, aşırı sıcaklığa bağlı yangın, kuraklık ile yoğun yağış, sel baskını, dere taşkınları, yoğun kar yağışı vs. belli ki gelecekte olmaya devam edecek ve biz her seferinde kavga eden politikacılar mı göreceğiz.
Görünen o ki, yürürlükte ki mevcut yerel yönetimler kanunu devam ettikçe, birileri bunun üzerinden siyasi rant devşirmeye devam edecek ve olan yine vatandaşlarımıza olacak.
Allah korusun küresel ısınma sebebiyle doğal afetler her zaman yaşanabilir, ülkemiz deprem kuşağında.
 Mevcut yerel yönetimler kanunu, Büyükşehir yasası tekrar gözden geçirilerek yetki ve sorumluluk devirleri yeniden tanımlanmalı, sınırlar yeniden belirlenmelidir
Yerel yönetimler,bütçe ve yetki bakımından desteklenmeli kapatılan beldelerin 25.000 nüfus üzeri yemiden açılmalıdır.
Ayrıca, her köyün, mahallenin, ilçenin ve ilin dinamikleri farklıdır. Ticari ve sosyal beklentileri farklı, jeolojik ve doğal riskleri farklıdır. Merkezi sistemde, bunların daha analitik değerlendirilerek bütçe programının yapılması gerekmektedir.
Bilindiği üzere, mevcut Bütün şehir yasası ile, Konaklı-Mahmutlar gibi nüfus yoğunluğu fazla, ticari gelişmişlikleri yüksek gelirleri olan bir kısım mahallelerimizin gelirleri Alanya ve Antalya Belediyeleri' ne, Alanya'mızın bir kısım gelirleri ise Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesine gitmektedir.
Soru, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönemlerde yapılan EXPO ve raylı sistemlerin Alanya' ya ne tür bir faydası var ? 
 Gelecekte olması muhtemel doğal afetler ( deprem, sel, yangın, yoğun yağmur ve kar yağışı vs. ) veya başka krizler, mevcut yerel yönetimler yasası ile koordinasyonsuzluk ve yetki kargaşası sebebiyle doğru koordine edilebilir gözükmemektedir."

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.