Türkdoğan açıklamasında şunları kaydetti. 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü huşu, hürmet ve kıvançla idrak ediyoruz. Türk milliyetçiliğinin bir asrı aşan fikir serüveninde, sahip olduğu anlam ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 Mayıs 1944 ruhunu ve yıldönümünü iştiyakla hatırlıyoruz ve yâd ediyoruz. Rahmetle andığımız merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın; cesur, atılgan ve geri adım atmayan milliyetçi dirilişe muhalefet eden ve bundan rahatsızlık duyan güruhla başlattığı mücadelenin yargıya taşınması 3 Mayıs hadiselerini ortaya çıkarmıştır.  Aynı zamanda milliyetçiliğin de yargılandığı söz konusu hukuki süreçte, Türk milliyetçileri ilk kez sivil bir muhalefet olarak varlıklarını ispatlamışlar ve aidiyet hissiyle kendilerini feda etmeye hazır oldukları Türk milletini yüceltmek için her fedakârlığı yapacaklarını göstermişlerdir.
HER TÜRLÜ EZİYET
3 Mayıs’ın kahramanları her türlü eziyet karşısında davalarından ödün vermemişlerdir. Bir insanın içinde ancak ayakta durabileceği, oturmanın, sağa sola dönmenin imkânsız olduğu tabutluklarda Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in tohumları yeşermiştir. Reva görülen işkence ve kötü muamele kutlu hareketimizin temellerini kazmıştır.
Uydurulan Irkçılık ve Turancılık davasında atılan iftiralar, yapılan itibar cellatlığı ters tepmiş, milliyetçiliğin durgun yatağı millet denizine doğrudan doğruya çevrilmiştir. Milliyetçiliğin 1944 şahlanışına; milli birliğin düşmanı dediler, hayalcilik dediler, ütopya dediler, bela dediler, üç beş kendini bilmezin nümayişi diyerek değersizleştirmeye kalkıştılar.
 İTHAL MALI ANARJİ
İthal malı anarşi cereyanları ithamlarıyla sulandırmaya, memleket havasını bulandıranların fesadı sözleriyle mahkum etmeyi denediler. Ne var ki çok şükür başaramadılar. İnanıyor ve biliyorum ki bugün de başaramayacaklar, bu suru aşamayacaklardır. Şimdi dönüp geriye baktığımızda kimin haklı, kimin haksız olduğunu tarihin hakemliğinde, milletimizin hâkimliğinde çok açık şekilde görmek mümkündür.
 Özellikle belirtmek isterim ki, Türkçülükle milliyetçiliği iki ayrı kutba koyup sanal medya üzerinden fitne ve dedikodu imali yapanlar kesinkes iyi niyetli değillerdir. Türkçülüğü milliyetçiliğe rakipmiş veya antiteziymiş gibi gören ve gösteren zavallıların bozguncu ve edepsiz telaşları hiçbir şekilde maya tutmayacaktır.
Türk milliyetçiliğinin fikri ve siyasi mücadelesinde nereden nereye geldiğini aklı körleşmemiş, zekası paslanmamış herkes itiraf edecektir. Çok şükür Türk milliyetçiliğinin haklı davasını dün engelleyemediler, bugün de emellerine muvaffak olamayacaklardır.
DAVET ETTİ
3 Mayıs’ın emanetleri her daim bizimledir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin ve değerli dava arkadaşlarımın ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor; milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, hayatlarını kaybedenlerle birlikte tüm dava şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.  
Bu vesile ile 7 Mayıs Pazar Günü, Saat 10:00 – 17:00 ‘da Alanya Kent Orman (KIZILALAN) ‘da 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Şölenimize Kalbi Türk Milleti İçin Atan Herkesi Bekliyoruz...