MHP'nin resmi başvuru tarihi, YSK'nin belirlediği takvime uygun şekilde belirlenecek. Bu çerçevede birkaç gün içinde şekillenecek başvuru süreci, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin teşkilatlara göndereceği genelgeyle duyurulacak.
MHP'de yerel seçim çalışmalarını Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Sadir Durmaz ve Feti Yıldız'dan oluşan komisyon yürütüyor.
MHP, yerel seçimde FETÖ ve benzeri unsurların partiye sızmasını önlemek için hem belediye başkanı hem de meclis üyeliğine adaylık müracaatı yapacakları güvenlik soruşturmasından geçirecek. Bunun için genel merkezde hukukçulardan oluşan heyet, adayların öz geçmişlerine ilişkin titiz inceleme yapacak.
Şu ana kadar sadece Adana için Hüseyin Sözlü ismini açıklayan MHP'de Ankara için Melih Gökçek ismi gündeme gelse de henüz resmi bir davet veya görüşmenin olmadığı açıklandı. MHP ittifak görüşmelerini de dikkate alarak daha önce İstanbul için aday çıkarmama kararı almıştı. Ancak AK Parti ile ittifak yapılmayacağının açıklanmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu kent için göstereceği isim merak konusu.