banner113

MİLLET İTTİFAKI'NIN ALANYA ORTAKLARI BULUŞARAK MÜJDE VERDİLER: ÇİFTÇİYE İNDİRİMLİ ELEKTRİK, GENÇLER İLK ARABALARINDA ÖTV ÖDEMEYECEK!

banner106

Millet İttifakı’nın Alanya’daki temsilcileri 7’ncı toplantısına ev sahipliğini CHP Alanya teşkilatı yaptı

MİLLET İTTİFAKI'NIN ALANYA ORTAKLARI BULUŞARAK MÜJDE VERDİLER: ÇİFTÇİYE İNDİRİMLİ ELEKTRİK, GENÇLER İLK ARABALARINDA ÖTV ÖDEMEYECEK!
13 Nisan 2023 Perşembe 16:02

banner108
banner238


“ÇİFTÇİYE İNDİRİMLİ ELEKTRİK” ‘GENÇLER ÖTV VE KDV MUAFİYETİ’ 
Millet İttifakı’nın Alanya’daki temsilcileri 7’ncı toplantısına ev sahipliği yapan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, ortak mutabakat metnine ilişkin değerlendirmede bulundu. Karadağ, “Her genç ilk aldığı araba için ÖTV, ilk aldığı telefon için de KDV ödemeyecek. Tarımda gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50’si destek olarak verilecek” dedi. 
Millet İttifakı üyesi 6’lı masanın Alanya İlçe Başkanları toplantısının yedincisi CHP İlçe Başkanlığı’nda düzenlendi. Toplantıya CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Şefik Bahçe, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Demokrat Parti İlçe Başkanı Hilmi Lök, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Çakan ve DEVA Partisi İlçe Başkanı Umut Özkan katıldılar. Toplantıya CHP Antalya Milletvekili Adayı Murat Özçelik de katıldılar.
PARLAMENTER SİSTEM OLACAK
Toplantı ile ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, 6’lı Masa’nın en büyük amaçlarından birinin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş olacağını söyledi. Karadağ, “Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerken 2 bin 340 sayfalık ortak mutabakat metnimiz var. CHP ve 6’lı Masa olarak Aile Destekleri Sigortası’na çok önem veriyoruz. Bu sigortanın en büyük özelliği hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğinin devlet tarafından garanti altına alınması. Bunun devlet tarafından garanti alınmasındaki en önemli unsur ise kadınlara yönelik sigorta desteği olacak. Özellikle herhangi bir sigortası olmayan özellikle kadınlarımızın mutlaka Aile Destekleri Sigortası’na kaydının yapılması ve aynı zamanda sadece onların hesabına sigorta bedelinin yatırılması ile ekonomik olarak güçlendirilmesini sağlamak ana başlıklar olacak” dedi.
İLK ARABALARINDA ÖTV ÖDEMEYECEKLER
Ortak mutabakat metninde yer alan en önemli maddelerden birinin okuyan ve çiftçilik yaparak geçinen tüm gençlerin desteklenmesi olduğunu açıklayan Karadağ, “Her gencimiz ilk araba aldığında ÖTV ödemeyecek. Aynı zamanda gençlerimizin almış olduğu ilk telefonlarda KDV alınmayacak. Ortak mutabakat metninde yer alan en önemli maddelerden biri tarımda çalışan gençlere sigorta destekleri verilmesi. Tarımda gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50’si destek olarak verilecek. Tarımda kullanılacak elektrik indirimli olarak verilecek. En önemli unsurlardan birisi de Ziraat Bankası’nın artık çiftçinin bankası olması için çalışma yapılacak. Aynı zamanda üniversite okumuş olan gençlerin bu zamana kadar olan KYK borçlarının silinecek” diye konuştu
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.