banner113

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİNİN YSK'YA TESLİMİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI: ORTAK LİSTE İÇİN GÖZLER LİDERLERDE. KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR!

banner106

Seçim takvimi uyarınca siyasi partiler milletvekili aday listelerini Pazar günü saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edecek.

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİNİN YSK'YA TESLİMİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI: ORTAK LİSTE İÇİN GÖZLER LİDERLERDE. KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR!
05 Nisan 2023 Çarşamba 11:42

banner108
banner238

Siyasi partilerde bir yandan aday listelerini belirlemek için yoğun çalışma yürütülürken, ittifak yapan partiler arasında da “ortak liste” trafiği sürüyor.

Millet İttifakı'ndaki 6 siyasi partinin temsilcilerinin ortak çalışmalarını Perşembe gününe kadar tamamlamaları bekleniyor. Ortak liste konusunda son karar liderlere bırakıldı.
Cumhur İttifakı'nda ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Büyük Birlik Partisi’nin 81 ilde kendi isim ve logolarıyla seçime gireceklerini ilan etmelerine karşın, ortak liste konusunda son dakika hamleleri yapılabileceği konuşuluyor.

Millet İttifakı’nda son karar liderlerde
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi (SP)ve Demokrat Parti’den (DP) oluşan Millet İttifakı’nda ortak liste konusunda parti heyetleri arasında yapılan görüşmelerde sona yaklaşıldı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Saadet Partisi’nin (SP) DEVA ve Gelecek Partisi’yle birlikte SP çatısı altında “ittifak içinde ittifak” formülünde DEVA’nın itirazı nedeniyle uzlaşma sağlanamadı.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.