Aydın mesajında şunları iletti. Asıl özür, engelli kardeşlerimizin sorunlarına kulak tıkamak, o sorunları görmemek ve görmezden gelmektir.
Engellilerimiz ne yazık ki yıllarca göz ardı edilip, ihmale uğratılmış, engelli vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturma yönünde hiçbir ciddi ve kalıcı adım atılmamıştır.
Hükümet olarak, bu gerçekten hareketle, toplumun bütün kesimlerini eşit ve adil kucaklama gayretiyle, engelli vatandaşlarımıza da sahip çıktık, bu kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmeyi en temel, en acil görevlerimiz arasında saydık.
Engelli vatandaşlarımızın eğitim-öğretim şartlarını iyileştirerek, istihdamlarını kolaylaştırarak, onları topluma kazandırmanın gayreti içinde olduk. Buna ilaveten tüm imkânlarımızı seferber ederek, bir dizi sosyal proje gerçekleştirdik, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olduk. Resmi kurum ve kuruluşlarımızda istihdam etme imkânını sağladık. Engelli vatandaşlarımız, hükümetimizin yaptığı çalışmalar neticesinde, artık kendilerine özgüven duyuyor, hayatın her alanında 'ben de varım' diyebiliyorlar.
''Bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, dünyadaki tüm engellilerin daha sorunsuz ve huzurlu bir hayata sahip olmalarını temenni ediyorum.