1 aylık aranın ardından gerçekleştirilen Alanya Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında her komisyon belirli konuları gündeme getirdi. Bundan sonraki toplantılarda da komisyonlar meslek dallarına ilişkin hazırladıkları dosyaları mecliste gündeme getirecek. Eylül ayı toplantısında ise Alanya Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu, Alanya'nın ekonomi lokomotifi olan turizm sektörünü daha uzun süreye yaymak için yaptıkları tespit ve önerileri açıkladı. Komisyon üyeleri Paulina MüftüoğluNuri TokuşFevzi AlaeddinoğluAlper KanSerkan Savur tarafından hazırlanan geniş kapsamlı dosyanın en önemli 7 maddesi, Komisyon Başkanı Paulina Müftüoğlu tarafından aktarıldı.

"ETKİNLİK TAKVİMİ ERKENDEN OLUŞTURULMALI"

Sosyal medyanın gücüne dikkat çeken Müftüoğlu, "Alanya Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu olarak Alanya Belediyesi birim müdürlükleri ile görüştükten sonraki tespitler ve öneriler. Bizim hedefimiz turizmi 12 aya yaymaktır. Turizmi çeşitlendirmek, kontrol ve denetimine tanıtımını artırmaktır. Özellikle sosyal medyayı ve uygulamalarımızı, kullanarak en güçlü şekilde iletişimimizi sağlamaktır. 7 farklı çalışmamız var. Meclis için 7 tane getirdik yoksa daha fazlası var. Bunlar en önemlileri. Birincisi etkinlik takvimlerinin Ekim ayı içerisinde hazırlanıp sunulması. Birimlerden gerekli bilgiler toplanıp, bilgi işleme verilmelidir. Sosyal medyanın, internet sayfalarının aktif kullanılabilmesi için etkinlik takviminin yayınlanması çok önemlidir. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) gibi kurumların fuarlarda ve diğer organizasyonlarda belediyenin etkinliklerini tanıtması için, sezon öncesi tur operatörlerine bilginin gönderilmesi için bunun yapılması önemli. İkincisi kültürel noktaların numaralandırılması, haritalandırılması turizmi etkileyen ve destekleyen bir faktördür. Şu ana kadar yapılan kültür evleri, ören yerleri, müzeler, Müze Müdürlüğü ile görüşülerek başta Alanya Kalesi olmak üzere tavsiyeler alınır ve patika yolları, bunların kontrolleri, durumun değerlendirilmesi, levhaların yapılması ve ulaşımının sağlanması gerçekleştirilir. Üçüncüsü ise ipek kozası, muz lifi gibi şehrin önemli, doğal workshopları herkeste olması lazım. Tanıtım için çok önemli. İnfo noktası gibi bir proje de düşünebiliriz. Alanya'ya özel ürünlerin satılması, bu ürünlerin yer aldığı tasarım yarışlarının düzenlenmesi, üniversitelerin Müze Müdürlüğü ve belediyenin işbirliği ile olabilir" ifadelerini kullandı.

"ENGELSİZ TURİZMİ TANITALIM"

Alanya'ya özel ürünlerin ve engelsiz turizmin tanıtılmasının da önemine değinen Müftüoğlu, "Dördüncü olarak engelsiz turizmin tanıtımının yapılması. Engelsiz otellerin tespit edilmesi, diploma töreni ile ödüllendirilmesi ve hâlihazırda olan engelsiz yerlerin tanıtımının tur operatörleri ile bilgi işleme belirlenmesi ve yayılması. Beşinci olarak ise ücretsiz wifi noktalarının güçlendirilmesi, görünmesi ve çoğaltılması. Tanıtım açısından bu da çok önemli. Bugünkü dünyada sosyal medya çok kullanılıyor. Turistlerin aplikasyonu kullanması, şehir içindeki yerlere kolay ulaşılması ve kendi fotoğraflarını sosyal medyada lokasyonlarla yayınlaması ile beraber olacaktır. Bu da tanıtımımızı etkiler. Altıncı maddemiz ise YouTube'da video çekimleri yapılması. Alanya Belediyesi'nin YouTube kanallarının kullanılması. Yedinci ve son madde ise bütün Alanya halkımızı ilgilendiriyor. Turizm ve bizim için çok önemli. Gezici bir kütüphane olması, çocuklarımıza bilginin ve kitaplarının ulaşması için gezici kütüphanenin organize edilmesi gerekiyor. Aylık program yapılacaktır, seçilen noktalarda otobüs içerisinde kütüphane dolaşacaktır. Normal kütüphane kartı ile aylık periyotlarla faydalanılacaktır. Bu da Tiyatro Müdürlüğü'nün işbirliği ile gerçekleştirilebilir" dedi.