Mustafa Satıcı, Gün Haber’in, ‘Kurucu olmanız için teklif Ali Babacandan mı geldi?’ sorusuna şu cevabı verdi:

‘Birlik başkanı iken birlikte çok fazla toplantılarımız, çalışmalarımız oldu.  Etkinlikler, paneller, ticaret heyetleri çerçevesinde… O kapsamda sayın Babacan ile bir mesaimiz olmuştu. Böyle bir oluşumda da bir araya geldik. Çok detayına girmeden kendisiyle bir geçmişimiz olduğunu söyleyebilirim.”

“Sizin partide özel bir göreviniz olacak mı?” sorusuna ise Satıcı, “Özel çalışma gruplarında yer aldım. İhracat, tarım ve turizm konularında katkı sundum. Bundan sonra da öyle olacak” dedi.

Mustafa Satıcı, il bazında örgütlenme ile ilgisi bir soruya ise henüz bir takvimin belirlenmediğini söyledi. Satıcı, ‘Parti kuruluş aşamasından sonra yönetim oluşturulacak, sonra il örgütlenmeleri başlayacak. Yakında bir zamanda il örgütlerinin kurulacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Partiye yoğun ilgi olduğunu belirten Satıcı, Antalya’daki parti yönetiminde yer alıp almayacağını ilişkin soru üzerine ise şunları söyledi:

“Bununla ilgili net bir durum şu an için yok. Burada iyi bir ekip kurduk. Bu ekip içerisinden bize tevdi edilecek görevi seve seve yaparız. Ancak ben öncelikle kendi alanlarıma fokuslanmak istiyorum. Tarım, tanıtım, turizm ve ihracat konularında katkı sunmaya çalışıyorum.”

MUSTAFA SATICI KİMDİR?

1971 yılında Gaziantep’te doğdu. 9 Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme bölümünden 1991 yılında mezun oldu. 2002-2009 arası Antalya İhracatçılar Birliği Başkanlığı, 2009-2018 yıllarında , Antalya-İsparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz  İhracatçılar Birliği Başkanlığı , 2014-2018 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi sektör konseyi üyeliği , yönetim kurulu üyeliği , Tarım Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye Tanıtım Grubu Başkan yardımcılığı yaptı. Bu süreçte Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği üyeliği , Toplumsal Ekonomik Araştırmalar Merkezi ( TEAMDER) Başkan yardımcılığı , Kumluca Gıda İhtisas OSB müteşebbis heyeti Başkan yardımcılığı ,Antalya Yüksek İstişare Konseyi üyeliği, Türkiye Çin Dostluk Derneği ( TUCİAD ) yönetim kurulu üyeliği, Antalya Tarım Konseyi üyeliği gibi birçok kurum ve STK da görevler aldı.(Gün Haber)