banner113

Partilerde yerel seçim mesaisi

banner106

Siyasi partilerde yerel seçim aday belirleme süreci devam ediyor...

Partilerde yerel seçim mesaisi
12 Kasım 2018 Pazartesi 13:46

banner108
banner238
Adalet ve Kalkınma Partisi'nde başvurular BUGÜN sona eriyor. 18 Kasım'da "adaylara yönelik eğilim yoklaması" var. Cumhuriyet Halk Partisi, Çarşamba günü bir kısım adayını daha açıklayacak. Milliyetçi Hareket Partisinde ise aday adayı başvuruları 15 Kasım'da başlıyor.
Mart 2019'da yapılacak yerel seçim için genel merkezlerde yoğun mesai var. 
Adalet ve kalkınma partisi'nde 5 Kasım'da başlayan belediye başkan aday adaylığı başvuruları BUGÜN sona eriyor... İl genel ve belediye meclis üyeliklerine yönelik başvuruları ise 3 Aralık'a kadar sürecek.
iktidar partisi 18 Kasım'da ise "adaylara yönelik eğilim yoklaması" yapacak. Yoklamaların tümü elektronik ortamda gerçekleştirilecek.
Geçmişte adaylar mülakata alınıyordu. Yeni uygulamaya göre; dosyalar ve parti kurmaylarının hazırladıkları raporlar üzerinden adaylar belirlenecek.
Mevcut partili belediye başkanlarının görevleri boyunca yaptıkları hizmetler, vatandaştaki karşılığı, vaatlerin ne kadarını gerçekleştirdiği Genel Merkez tarafından hazırlanan özel dosyalarında yer alacak.
Bu sonuçlar; il, ilçe bazında yapılan anketler, saha çalışmaları ve eğilim yoklamaları ile birlikte değerlendirilecek.
Adaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulacak komisyonda netleştirilecek.
Cumhuriyet halk partisi'nde ise kamu çalışanları hariç yerel seçim aday adaylığı başvuruları 1-26 Ekim tarihleri arasında alındı.
24 Ekim'de ise 105 ilçe ve belde belediye başkan adayını açıklanmıştı.
14 kasım Çarşamba günü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak Parti Meclisi toplantısında 150 civarında aday daha belirlenecek.
MHP'de 15 Kasım'da başlayacak aday adaylığı başvuruları 15 Aralık'ta sona erecek.
Adaylar, parti, il ve ilçe yönetimlerinin teklif ettiği adayları genel merkez kriterlerine göre süzgeçten geçirilecek. Adaylara yönelik eğilim ve merkez yoklamasının yanı sıra kamuoyu yoklamaları da yaptırılacak.
MHP lideri Devlet Bahçeli, 23 - 25 Kasım tarihinde yerel seçime hazırlık çalışmaları kapsamında Antalya'da partili belediye başkanlarıyla biraraya gelecek, yerel seçim stratejisine ilişkin değerlendirme yapılacak.
MHP'de yerel seçimler için üç kişilik komisyon kurulmuştu. Heyetin, mevcut belediye başkanlarının taahhütlerini ne ölçüde yerine getirdiklerine ilişkin dosya incelemesi sürüyor.
Bu kapsamda başarılı bulunan belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmesi ve Bahçeli'nin Antalya kampında bazı il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.