banner113

Saltanat kurduğu iddia edilen Ali Akkaya'ya en sert cevap gazeteciden geldi!

banner106

Alanya'nın sayılı gazetecilerinden Mehmet Ali Gürses, bugün kaleme aldığı yazısında ismini vermeden Ali Akkaya'yı eleştirdi.

Saltanat kurduğu iddia edilen Ali Akkaya'ya en sert cevap gazeteciden geldi!
24 Nisan 2019 Çarşamba 09:27

banner108
banner238
Akkaya'nın önceki facebook üzerinden gazeteci Mehmet Ali Gürses'in köşe yazısını eleştiren bir yazı yazmıştı.. Gürses ise bugün ki yazısından isim verme di ama Akkaka'yı çok sert eleştirdi...


İŞTE GAZETECİ GÜRSES'İN O YAZISI


Esnaf üzerinden kurulan saltanat !

Alanya’daki esnaf kefalet kredi kooperatifi başkanlarının, esnafları “kredi çekmeye” teşvik edici açıklamalarını eleştiren bir yazı kaleme almış, “Esnafa gaz vermeyin” demiştim.  Aman Allahım!  Sen misin uyaran! Ne esnaflığımız, kalmış ne gazeteciliğimiz; Bir kooperatif başkanı, “İnsanların başka insanlarla iletişim kurmasını amaçlayan” facebook üzerinden cevap vermiş sağolsun. 

Verdiği kredilerle övünmüş, esnaflara çok şeyler kazandırdığını anlatmış. Öyle bir anlatmış ki, esnafın tuzu kuru, işleri tıkırında, her şey yolunda…  Anlatmış da anlatmış… Her şey kendisinin verdiği kredilerle olmuş… Tabi, son umut olarak aldığı krediyi ödeyemeyen, evine barkına haciz gelmiş esnaflardan bahsetmemiş hiç… Çok olumlu bir başkan kendisi. Hep olumlu olaylardan bahsetmiş. “Gazı” alan esnaf da yorumlarda vermiş başkanına “coşku”yu; Varol büyük başkan… Sayende taksi aldım, plaka aldım, durak aldım   Esnaf senin sayende ayakta başkanım… Bugün elimde neyim varsa bu sizlerin sayesinde oldu başkanım. 
Maşallah.  Allah daha çok versin! Esnaflar bu ve buna benzer sözlerle “Facebook”ta başkanı onure etmişler…  “Beni oyaladınız ve aracımın elimden gitmesine sebep oldunuz tarafsız bir başkanlık yaptığınıza inanmıyorum gençlere ve dara düşen esnafa yardımcı olun kredi kullanıp döviz alanlara değil tavsiyemdir” yazan ciğeri “yanmış” esnafın sesine kulak veren yok tabi…  Değerli esnaf arkadaşım; Esnaf Kefalet Kredileri devletin esnafını kalkındırmak için faizinin büyük kısmını “ sübvanse” ettiği, yani devletin bizzat karşıladığı kredilerdir. Dolayısıyla almış olduğunuz krediyi sizin övgüler düzdüğünüz “Senin sayende oldu başkanım” diye naralar atıp, yere göğe sığdıramadığınız başkan değil, devlet veriyor. Bunu bilin. O hak sizin… Senin “Varol başkan” naraları atarak alkışladığın başkanın ne kadar çok kredi kullandırırsa maaşı o kadar çok artıyor. Bil istedim… 
O kadar artıyor ki, Alanya Belediye Başkanı’nın 13 bin lira maaş aldığı bir yerde, senin sayende, başkanın 18 bin 20 bin lira maaş alıyor. Sen gecenin bir yarısı kredisini ödeyeceğim dile çabalarken, o malikanesinde “Allah esnafımıza zeval vermesin” diyerek mışıl mışıl uyuyor. Sen şoför koltuğunda sabaha karşı uyuklarken, o  son model makam aracı audi’siyle sabah kahvaltısına gidiyor... Siz kredinizi ödeyip evinize ekmek götürmek için çabalarken, o senin sayende lüks makamında oturup öğlen ne yesek diye düşünüyor olacak. Benim karşı olduğum nokta şu! Alanya icra daireleri icralık dosyalarla dolup taşarken, şehirde yaşayan 3 kişiden biri icralık duruma düşmüşken, ekonomik krizin yaşandığı, adeta “bıçağın kemiğe” dayandığı bir dönemde, siz esnaflar sayesinde mevki makam sahibi olanlar, lüks araçlarına binip “Saltanat kurmasın” Bilmem anlatabildim mi?







 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.