banner113

THK Alanya'da olaylı seçim. Yeni başkan kapıyı kırdı

banner106

Türk Hava Kurumu Alanya Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu’nda yine gerginlik yaşandı. Bu defa polis de seçim alanına geldi. 

THK Alanya'da olaylı seçim. Yeni başkan kapıyı kırdı
01 Ağustos 2018 Çarşamba 07:11

banner108
banner238
Geçtiğimiz hafta adreslerine tebligat gönderilen 28 kişinin seçimde oy kullandırılmaması ve Ankara’dan 115 kişinin üye yapılarak oy kullandırılması ile gergin başlayan Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şube Seçimi, bu günde tartışmalara sahne oldu. THK Genel Merkezi tarafından tebligat gönderilen 28 kişi yine seçim alanına alınmadı. Bu duruma itiraz eden üyeler ile seçim yetkilileri arasında tartışma yaşandı. Oy kullanmasına izin verilmeyen üyeler seçim yetkililerinden tutanak tutmalarını istedi. Ancak, üyeler oy kullandırmayan yetkili tutanak tutmayı da red edince seçimin gerçekleştiği ALTSO Konferans Salonu’na polis ekipleri geldi. 
SANSÜRLEMEK İSTEDİLER, DİM TEPKİ GÖSTERDİ
Tebligat gelen üyeleri seçim salonuna almayan THK Genel Merkez yetkilileri aynı zamanda basın mensuplarının da içeri girmesini engellemek istedi. Ancak Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, yasal olarak seçime basın mensuplarının alınmamasının mümkün olmadığını ifade ederek gazetelerin içeri girmesini sağladı. Bunun üzerine THK yetkilileri seçim alanına gelen polis ekiplerinden gazetecileri dışarı çıkarmasını istedi ancak polis de gazetecilerin seçimi izleyebileceğini söyledi. Oy kullanması engellenen üyeler de gazetecilerin içeri alınmamasına tepki göstererek, “İçeride ne saklıyorsunuz.” dediler. 
SALONDA DA GERGİNLİK VARDI
Divan seçiminin ardından kapalı zarf usulü yapılacak oylamaya geçilmek istendi. Bu sırada adaylara konuşma izni verilememesi dikkatlerden kaçmadı ancak tepkiler sonrası adaylar konuştu. Llk olarak kürsüye çıkan Başkan Adayı Metin Akdeniz, THK ile ilgili yapmak istediklerini anlatarak Yamaç paraşütü pistlerine yapmayı planladığı uygulamalardan bahsetti.
“THK’NIN YERİNİ BİLMEZLER”
Ardından kürsüye çıkan Başkan Adayı Alptuğ Bildirici ise Ankara’da üye yapılan 115 kişinin birçoğunun THK Alanya Şubesi’nin yerini bilmediğini ve nasıl bir günde üye yapılıp oy kullandıklarını anlamadığını söyledi. Bildirici, “Burada garip oyunlar oynandı. Metin Akdeniz söylediklerini nasıl yapacak. THK Alanya’ya para girmez. Biz geçen yıl 10 binin üzerinde kurban derisi topladık. Kendileri bununla ilgili projelerinden bahsetmedi. Kurban derisi parası da şirket tarafından direkt olarak genel merkeze yatırılır.” İfadelerini kullandı. 

AKDENİZ 3 OY FARKLA
Konuşmaların ardından 103 üye oy kullandı. Alptuğ Bildirici 50, Metin Akdeniz ise 53 oy aldı. Metin Akdeniz, THK Alanya Şube Başkanı olarak seçildi. Ancak, geçen hafta ve bu hafta yaşanan olaylar nedeniyle üyelerin THK Seçim yetkililerine dava açması bekleniyor. 
KAPIYI KIRDILAR
Seçimde Başkan olan Metin Akdeniz ve ekibi devir teslim sürecini dahi beklemeden THK Alanya Şubesi’ne gelerek kapıyı kırmak süratiyle içeri girdiler. Olay yerine polis ekipleri çağırıldı.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.