TÜRKİYE’NİN İLK VE ACİL YARDIM ÖĞRENCİLERİ ALKÜ’DE KIYASIYA MÜCADELE ETTİ TÜRKİYE’NİN İLK VE ACİL YARDIM ÖĞRENCİLERİ ALKÜ’DE KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

Geçtiğimiz yerel seçimlerinde MHP'li Adem Murat Yücel'den büyük fark yiyen İYİ Parti'li Abdullah Sönmez, bu dönemde gösterilmeyince rotasını başka partiye çevirdi. Bilindiği üzere Sönmez siyasete Doğru Yol Partisinde başlamıştı. Daha sonra ise parti Demokrat Parti ile yoluna devam eden Sönmez, Alanya'nın Konaklı beldesinde belediye başkanlığı yapmıştı. Adem Murat Yücel ile yolları Demokrat Partide kesişen Sönmez, birlikte MHP'ye geçmiş ve Yücel ile seçimleri kazanmıştı. 
Meclise MHP sıralarından giren Sönmez, daha sonra Yücel ile yolları ayrılmış ve İYİ Partide siyaset yapmaya karar vermişti. Sönmez, 2019 seçimlerinde eski yol arkadaşı Yücel ile rakip olmuş ve büyük fark yemişti. Yücel: 94.056, Sönmez ise 59.165 oy almıştı.

Siyasetin tozlu yollarını yutmuş olan Sönmez, durmak yok yola devam diyerek yeniden bu dönem için İYİ Parti'den Alanya Belediye Başkan aday adayı olmuş ancak genel merkez bu sefer takdir Mehmet Şahin'den yana kullanılmıştı. 

İYİ Parti İlçe Başkanı Hilmi Er, Sönmez ile görüşeceklerini söylemiş ve partiye küsmemeleri çağrısında bulunmuştu.

Ancak dün Haber merkezimize gelen bir bilgi Sönmez'in pes etmediğini işaret etti. Sönmez, dün akşam saatlerinde Demokrat Parti Alanya İlçe Başkanı Hilmi Lök'ü ziyaret etti. Ziyarette nelerin konuşulduğu bilinmezken, sorularımıza ise Lök, "Sadece bir nezaket ziyareti" olduğunu ifade etti. 

Edindiğimiz bilgilere göre Sönmez'in CHP'den teklif beklediği, gelmemesi durumda ise Demokrat Parti'den aday olacağı konuşuluyor. Ancak İlçe Başkanı Hilmi Lök ise bu konuya sıcak bakmıyor.  
ZÜBÜK FİLMİ GERÇEKLEŞMİŞ OLUR
Malumunuz olacak ki Zübük filminde Kemal Sunal, bir partiden kovulur, başka bir partiye geçer, oradan da umduğunu bulamayınca başka partinin kapısını zorlar... Yani anlıyacağın Sönmez, bu Belediye Başkan adaylığı işini zorlamaya devam ediyor. Sönmez'in Şahin'in adaylığı ilan edilmesinin ardından özellikle sosyal medya hesaplarından fotoğraflarını sık sık güncellemesi ise dikkatleri çekiyor.