banner113

ALANYA BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİ TESİSİ’NE MİNİK ÇEVRECİLERDEN ZİYARET

banner106

Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri (GES) TÜRÇEV Eko Okul Çevre Programı kapsamında çevre faaliyetleri yürüten Can Anaokulu 17 eko team öğrencisini ve öğretmenlerini ağırladı.

ALANYA BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİ TESİSİ’NE MİNİK ÇEVRECİLERDEN ZİYARET
27 Ocak 2023 Cuma 13:21

banner108
banner238


Can Anaokulu öğrencileri, Alanya Belediyesi GES’e teknik gezi gerçekleştirdi. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Eko Okul Çevre Programı kapsamında düzenlenen geziye 17 minik doğasever eko team öğrencisi katıldı. Ülkemizin yerel yönetimler bazında en büyük kurulu gücüne sahip olan ve Alanya Belediyesi tarafından yaptırılarak 2017 yılı Temmuz ayı itibariyle devreye alınan Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri (GES–1, GES–2, GES-3 ve GES-4)  yaklaşık 3,5 megawatt gücü ile öğrencileri karşıladı. 

Eko Team öğrencilerine yenilenebilir enerjinin ne olduğu, güneş enerjisinden nasıl elektrik üretildiği, güneş enerjisinin çevresel faydaları konularında bilgi verildi. Çevreci öğrencilerin merak ettikleri sorular Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknik ekibi tarafından cevaplandı. Minik öğrencilere muz ve süt ikram edildi. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, gelecek nesillerin daha bilinçli yetişmesine öncülük eden ve çevreye karşı duyarlı öğretmenlere ve güneş enerji santralini ziyaret eden minik öğrencilere teşekkür etti.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.