banner113

ALANYA'DA BİNALARIN DEPREME DAYANIKLI MI OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ ? ALANYALI İNŞAAT MÜHENDİSİ AYCAN FENERCİOĞLU MANŞET ALANYA'YA , PROSEDÜRÜ AÇIKLADI!!

banner106

İnşaat mühendisi Aycan Fenercioğlu prosedürü açıkladı

ALANYA'DA BİNALARIN DEPREME DAYANIKLI MI OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ ? ALANYALI İNŞAAT MÜHENDİSİ AYCAN FENERCİOĞLU MANŞET ALANYA'YA , PROSEDÜRÜ AÇIKLADI!!
22 Şubat 2023 Çarşamba 15:47

banner108
banner238

Kahramanmaraş depremlerinde binlerce bina yıkıldı, on binlercesi hasar aldı. Uzmanlara göre böylesi büyük bir acıyı tekrar yaşamamak için bir deprem ülkesinde olduğumuzu kabul edip gerekli önlemleri almalıyız. İlk adım, yaşadığımız binanın depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek... 
 

Birçoğumuzun şu sıralar en çok merak ettiği konu oturduğumuz binaların güvenli olup olmadığı. Binamızı nasıl kontrol ettirebiliriz? Nereye başvurabiliriz? Alanya tek yetkili olan Fenercioğlu firmasının sahibi İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu, gazeteci Hüseyin Kalaycı'nın merak edilen soruları ve yapılacak prosedürü açıkladı...

Binamızın depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
Öncelikli olarak İnşaat Mühendisine başvuru yapılır. Başvuruyu alan İnşaat mühendisi sırasıyla aşağıdaki işlemleri uygular.
1. Zemin Etüd raporu yaptırılır.
2. Mevcut yapının eski mimari ve statik projeleri temin edilir. Bulunamazsa binanın yerinde rölövesi alınarak, Bilgisayar ortamına taşınır.
3. İnşaat Mühendisinin belirlediği kolonlardan Bakanlık onayı olan Laboratuvarlar aracılığı ile karot alınarak mevcut betonun basınç dayanımı belirlenir.
4. İnşaat Mühendisinin belirlediği kolon ve kirişlerden röntgen ya da sıyırma yöntemi kullanılarak taşıyıcı elemanlarda kullanılan demir çapı ve adetleri belirlenir.
5. Elde edilen veriler sonucunda 3 boyutlu taşıyıcı sistem modellemesi yapılarak statik analiz yapılır.
6. Yapılan analiz sonucu İnşaat Mühendisi tarafından değerlendirilerek binanın depreme dayanıklı olup olmadığı tespit edilir.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.