BELARUSLU TURİST, SAHİLDE ÖLÜ BULUNDU BELARUSLU TURİST, SAHİLDE ÖLÜ BULUNDU


 
ULAŞIM SORUNLARI DEVAM EDİYOR, VAATLER BEKLİYOR

 
Konuşmasında “Geçtiğimiz günlerde ihalesini açıkladığınız, Serik'ten başlayıp Alanya'nın Konaklı Mahallesi'nde biten otoyol ihalesini Antalya'ya kadar devam ettirecek misiniz? Trafiğin çok yoğun olduğu Antalya-Serik arasını bu ihale kapsamına neden almadınız? ” sorularını yönelten Kaya,geçtiğimiz günlerde bu sorularına cevap alamadığını belirtti.
 
Ayrıca, “Antalya Havalimanı'ndan Gazipaşa Havalimanı'na kadar hızlı tren projeniz var mıdır?” Sadece turizmden millî ekonomiye yılda 20 milyar dolara yakın katkıda bulunan bir şehrimizden bahsediyoruz. Bugüne kadar önceki dönem bakanlarınız "Üç koldan Antalya'ya hızlı tren getireceğiz." diye söz vermişlerdi, bu vaatleriniz ne durumda? Siz de bir vaat verecek misiniz yoksa bu hızlı tren projelerinin gerçekleşme tarihlerini bizimle paylaşacak mısınız?” diye sordu.
 
ANTALYAMIZA GEREKEN ÖNEMİ, DEĞERİ GÖSTERİN
 
Sözlerinin devamında, “Gazipaşa-Anamur arasında yıllardır devam eden yol ne zaman bitirilecek? Serik-Antalya arasındaki bağlantı yolları ve kuzey çevre yolu ne zaman bitirilecek? Alacabel Tüneli ne zaman bitirilecek? Korkuteli-Elmalı arası, Elmalı-Gömbe yolları; bunlar yıllardır devam eden yollar, bu yolları ne zaman tamamlayacaksınız?” ifadelerini kullanan Kaya, “Biz, Antalya olarak millî ekonomiye bu kadar katkıda bulunurken kamu hizmetlerini yeterince alamamış bir şehiriz. Lütfen, Antalya'mıza gereken önemi, değeri göstermenizi rica ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
 
BAKAN URALOĞLU YANIT VERDİ
 
Bakan Uraloğlu ise Milletvekili Kaya’nın sorularına yanıt verdi. Uraloğlu cevaben yaptığı konuşmasında “Antalya - Alanya Otoyolu’nun merkezdeki bağlantısı için mevcut devlet yolunu-çevreyolunu bitirdiğimizde o bağlantıyı tamamlamış olacağız. Gazipaşa- Anamur yolunun 402 km bitti 38 km devam diyor, birkaç yıl içinde bitireceğiz. Alacabeltüneli 2025'te bitecek. Antalya'ya öncelikle Eskişehir sonra projesi hazırlanan Konya üzerinde hızlı tren getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.