banner113

TURİZMCİ UFUK CÖMERTOĞLU: BU KADAR ÇOK YATAĞA İHTİYAÇ YOK!

banner106

Lara Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı ve Delphin Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu özellikle Antalya’da çok fazla yatak fazlası olduğuna dikkat çekti.

TURİZMCİ UFUK CÖMERTOĞLU: BU KADAR ÇOK YATAĞA İHTİYAÇ YOK!
11 Nisan 2023 Salı 15:38

banner108
banner238

Turizmde yatak fazlalığı olduğunu ifade eden Lara Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı ve Delphin Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu, personel sorunu, lojman sorunu ve arıtma sorunları hakkında açıklamalarda bulundu

“Bu kadar çok yatağa ihtiyaç yok”

Turizmde çok gereksiz bir yatırım olduğunu ifade eden Cömertoğlu,  “Turizm, her seneki gibi aşağı yukarı aynı gidiyor. Tek sıkıntımız, ön sezon ve kışın zararına yapılan satışlar. Çünkü costlarımız çok yükseldi. Olağanüstü yatak fazlası var. Sadece 45-50 gün doldurmak için bu kadar çok yatağa bence ihtiyaç yok.  Eğer bu kadar çok yatağımız olmasa, hem karlılığımız hem de doluluklarımız artacak. Çok gereksiz bir yatırım var turizme. Eğer Antalya’da bu kadar çok yatak olmasa, Ege daha iyi çalışacak, diğer taraflar daha iyi çalışacak. Şimdi Bodrum’un dağına taşına otel yapılıyor. O bölgelerde de ileride Antalya gibi sıkıntılı olabilir. Çünkü üst segment yolcu o kadar çok değil. Bulmak için de çok mücadele etmek lazım. Arz-talep dengesine çok iyi bakmak lazım. Eğer bir mal çok olursa, satamıyoruz. Arz talep dengesini tam olarak dengelemek lazım. O zaman da hem ürünümüzü istediğimiz fiyata satarız hem de daha rahat ederiz.” şeklinde konuştu.

“Atık su için çok büyük para alınıyor ama yatırım yapılmıyor”

Antalya’da çok büyük bir arıtma sorunu olduğunu söyleyen Cömertoğlu, “Personel sorunu var. Lojman sorunu var. Arıtma sorunu var. Bir kere arıtma sorunu çok büyük bir sorun. Antalya’da özellikle Lara ve Belek’te bütün şehri arıtmaya bağladılar. Arıtmayı büyütmüyorlar. Benim görüşüm, arıtmalarda bir kontrol yok.  Bu deniz gelecek nesillere de bağlı. Ama maalesef atık su için çok büyük paralar alıyorlar. Ama hiçbir yeni yatırım yapmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.