banner113

AGC Başkanından Cumhuriyet kutlaması!

banner106

Alanya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Gaye Çoşkun, 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladı

AGC Başkanından Cumhuriyet kutlaması!
28 Ekim 2020 Çarşamba 14:06

banner108
banner238

Başkan Çoşkun açıklamasında şunları kaydetti. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlık öncesi 1919 yılında Mazhar Müfit Kansu’ya, “Zaferden sonra Hükümet biçimi Cumhuriyet olacaktır!” notunu aldırmasından dört yıl sonra, 29 Ekim 1923 tarihinde “Cumhuriyet İlan” edildi.  “Kimsesizlerin Kimsesi” olan bu yönetim biçimi, kadınlarımızın, gençlerimizin, büyüklerimizin ve vatanımızın bütünlüğünü korumak ve onu her daim yüceltmek için, bağımsızlık uğruna kan döken aziz tüm şehitlerimizin, “Bir hilal uğruna batan güneşlerimizin” hatıraları ile taçlandırıldı.  
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ
97 yıldır bizler, “Hukukun üstünlüğü”  ve “Türk Milletinin iradesi”ni ülke sınırlarına taşıyabilmenin en büyük gururu olarak Cumhuriyeti yaşıyoruz. “Özgürlük ve Bağımsızlık”ın her Türk ferdinin “Karakteri” olduğu gün bizim için 29 Ekim. 
Basının “Milletin Müşterek Sesi” olması için, anayasa da karşılık bulması yine “Cumhuriyet”. Daha sayamayacağımız bir çok büyük onurumuz, gururumuz ve şeref kaynağımızdır “Cumhuriyet”. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için cananını terk eden, başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz kanları ile toprağımızın sarsılmaz temeli olmak uğruna can veren tüm şehitlerimizi bu kutlu günde saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun"

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.