banner113

''Çok dikkat etmemiz lazım''

banner106

Antalya Kent Konseyi Üyesi Recep Yavuz, Robert Koch Enstitüsü’nün Türkiye’yi çok yakından takip ettiğini ve Türkiye’nin çok dikkatli hareket etmesi gerektiğini söyledi.

''Çok dikkat etmemiz lazım''
05 Ağustos 2020 Çarşamba 09:33

banner108
banner238

Almanya’nın Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir’i seyahat kısıtlamasından muaf tutmasıyla ilgili TurizmGüncel’e açıklama yapan NBK Turizm’in genel müdürü ve Antalya Kent Konseyi Üyesi Recep Yavuz, dikkatli olmak gerektiğini belirtti.

Turizmin açıldığı ülkelerde beklenen hareketlenme olmadı

Türkiye’ye dönük seyahat kısıtlamasına karşı epeydir süren baskı nedeniyle Alman hükümetinin böyle bir karar almak durumunda kalmış olabileceğine işaret eden Recep Yavuz, ‘’Bizim için çok sevindirici elbette. Öt yandan, ağustosun başına kadar turizme açılan ülkelerde beklenen hareketlenme olmadı. Ne İtalya’da ne Yunanistan’da ne Fransa’da ne de İspanya’da... Mesela şu anda Rodos’ta Antalya’dakinin yarısı kadar turist var.’’ dedi.

Avrupa Birliği’nin turizm yoluyla kendi ekonomisini destekleme planı gerçekleşmedi, insanlar bekledi ve bu beklemenin karşılığında da belki hayallerine kavuştu. Almanya’da şu anda bir-iki eyalet dışında yaz tatili başlamış durumda. İnsanlarsa evinde kalmaya karar vermişti.

‘’Çok dikkat etmek lazım’’

Çabuk ve çevik alternatifler üretebilecek bir ülkeyiz. Sezonun kasım ortasına kadar uzayacağını ve belki bir bahar müjdesi olacağını düşünüyorum ilk etapa. Tabi bizdeki gelişmeler de çok önemli. Yani önümüzdeki günelerde, bayram yoğunluğunda sahil yerlerindeki durumun resmine bakacaklardır. Robert Koch Enstitüsü Türkiye’deki vakaları da gün gün takip ediyor, buna çok dikkat etmek lazım. (Turizm Güncel)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.