banner113

Alanya'ya gelen öğrencilerin barınma konusu hala çözülemedi!

banner106

Üniversite kazanan adaylar için kayıt dönemi başladı. Öğrenciler mutlu olsa da kalacak yer bulma konusunda kendilerini zor günler bekliyor. 

Alanya'ya gelen öğrencilerin barınma konusu hala çözülemedi!
03 Eylül 2021 Cuma 13:08

banner108
banner238
‘DÜZENLEME GETİRİLMELİ’
Özellikle şehir dışından gelenler, barınma konusunda sıkıntı çekiyor. Konuyla ilgili yetkili mercilerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulundu. Değirmenci açıklamasında, “Bildiğimiz üzere bu yıl hem tüm okullarımızda hem de yüksek okullarımızda yüz yüze eğitim başlıyor. Bundan dolayı da ülkemizde ki barınma sorunu tekrar gündeme geldi. Bu konuyla ilgili biliyorsunuz 2017 yılında ‘Özel Öğrencileri Barındırma Hizmetleri Yönetmeliği’ diye bir yasa çıkmıştı.  Yönetmelik çerçevesinde otel, pansiyon veya apart otel işletmelerimizde eğer öğrenci alacaklarsa normal müşterilere hizmet etmemeleri, normal müşterilere hizmet edeceklerse de öğrenci almama konusunda düzenleme yapılmıştı. Tabi bu konunun bölgemizde uygulanamayacağını biz o andan itibaren belirtmiştik. Biz yine bu konuyla ilgili düzenleme yapılmasını gerekli Bakanlıklara gerekli mercilere yazılı bir şekilde beyan ettik ve bu süreç içerisinde de tabii ki sorun çözmek hem kaymakamla hem rektörümüzle de bu konuyu sık sık görüşüyoruz. 
‘SORUNU ÇÖZMEK İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ’
Buradaki amacımız tabii ki bölgemize gelen üniversite öğrenci sayısını artırmak, kaliteli eğitim artırmak ve onların barınma sorununu bir an evvel çözmekti. Biz bu yüzden hem konutlarla ilgili hem de apart oteller pansiyonlar ve benzeri işletmelerle ilgili fiyat düzenlemesi açısından hem de kalacak güvenli yer açısından bir takım çalışmaları beraberce yapmaya çalışıyoruz. İnşallah fiyat konusunda hem de diğer hususlarda belirli bir standardı yakalayarak bu yönetmeliğin de bir an önce değişmesi ile ilimizin rahatlamasıyla bütün öğrencilerin barınma sorunu çözmek için gayret göstereceğiz ve gösteriyoruz. Taleplerimiz de dediğimiz gibi burası turizm bölgesi. Yazın üç ay esnaflarımız ister istemez turizme hizmet edecekler. Bu yönetmelikte o imkan kaldırılmış oluyor. O yüzden turistlere hizmet etmek adına da bu yönetmeliği değiştirerek yazın üç ay turistlere hizmet edip dokuz aylık dönemde öğrenci kardeşlerimize hizmet etmeleri gerekiyor” dedi. -Alkın BİRİCİK-Alanya Postası

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.