banner113

ALANYADA İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ BİR ENGEL DAHA KALKTI

banner106

Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, inşaat sektöründeki bürokratik engellerden bir tanesinin kaldırıldığını ve tapudaki işlemlerin kolaylaştığının müjdesini verdi

ALANYADA İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ BİR ENGEL DAHA KALKTI
01 Mayıs 2022 Pazar 22:10

banner108
banner238

MUVAFFAKİYET İSTİYORDU

MÜTBİR Başkanı Mutafafa Küçüker, ''Sektörümüzdeki sıkıntılar ve bürokratik engellerle ilgili bir liste hazırlamıştık. Sorunlardan birisi de müteahhidin arsa sahibi olduğu bir proje kentsel dönüşüme girdiği zaman tapu müdürlüğü belediyeden seviye tespit yazısı ve mülk sahibinden muvaffakiyet istiyordu. Bu da bürokratik bir yazı silsilesini beraberinde getiriyordu. Tapuda uzun işlemler sonrası satış yapılabiliyordu. Bu durum süreci ciddi şekilde uzattığı için bazen satış iptaline varan tecrübeler yaşanıyordu.

ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİ

Yaşadığımız sorunu Alanya Tapu Müdürlüğü’ne ilettik. Tapu müdürü konuyla ilgili rapor oluşturup önce Antalya’ya daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na konuyu iletti. Çalışmalar sonuç verdi. Muvaffakiyet yazısını ve seviye tespit yazısına gerek kalmadığını belirtti. Bundan sonra kentsel dönüşüm projelerine ivme katacak bir hareket oldu. Müteahhit, mülk sahibi olduğu projelerde kat irtifakı kurduktan sonra tapu devrini gerçekleştirebilecek. Sektörümüzün diğer sorunlarını çözmek için çalışmalarımız sürüyor.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.