banner113

Dalış turizmi, neredeyse bir gece konaklama için ödenen...!

banner106

DTO Antalya Şube Müdürü Koşu, bir dalışın 1 gecelik konaklama ile aynı fiyat olduğunu belirterek “Turizm gelirinin yüzde 20’si denizden çıkıyor” dedi

Dalış turizmi, neredeyse bir gece konaklama için ödenen...!
12 Ekim 2018 Cuma 10:48

banner108
banner238

DENİZ Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu, turizmde katma değerin öneminin her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek, "Unutulmamalıdır ki, bir dalış için ödenen para nerdeyse bir gece konaklama için ödenen para ile hemen hemen aynı" dedi. Dalış turizminin deniz turizmi sektörünün vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Koşu, sadece Almanya'da her yıl 4 milyon insanın tatilini dalış odaklı yaptığını söyledi.

ANTALYA GİBİSİ YOK
AVRUPALI turistin Maldivler, Pasifikler, Meksika, İspanya sahilleri, Mısır gibi yerleri çok tercih ettiğini belirten Koşu, "Ama ülkemiz ve özellikle Antalya dalış turizminde çok büyük bir alt yapıya sahip. Ulaşım, konaklama ve turizm alt yapımız üst seviyede. Batıklarımız, mağaralarımız, çok özel fauna ve floramız var. Antalya'nın yıllık turizm gelirinin yaklaşık yüzde 20'si deniz turizminden kazanılıyor. Marinalar, kruvaziyer turizmi, su sporları, dalış turizmi, mavi yolculuk, yatlar, günü birlik tur tekneleri tahmin edilenin çok üzerinde katma değer kazandırıyor" diye konuştu. Cüneyt Koşu, dalış turizminde ilgiyi artırmak adına DTO Antalya Şubesi olarak yeni sualtı müzelerinin kazandırıldığına dikkat çekti.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.