banner113

Turizm bakanı: Çürük yumurtaları ayıklamak size düşüyor!

banner106

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, taksicilerin içinde standartlara uymayanların oranının yüzde 5-10 olduğunu ve bunları ayıklamanın da taksicilere düştüğünü söyledi.

Turizm bakanı: Çürük yumurtaları ayıklamak size düşüyor!
25 Ağustos 2018 Cumartesi 13:58

banner108
banner238
Bir turizm bölgesi olan Antalya'da çalışan herkesin hassas davranması gerektiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, taksicilerin UBER konusunda haklı olmakla birlikte çuvaldızı kendilerine batırmaları gerektiğini ifade etti. Ersoy, "Standartlarımızı biraz yükseltmemiz lazım. Taksicilerin içinde standartlara uymayan arkadaşlar olabiliyor. Bunlar belki yüzde 5-10. Yüzde 90'ınız işinizi olması gerektiği gibi yapıyor ama o yüzde 5-10'unu da ayıklamak size düşüyor. Turizmde artık bir yere gelmek istiyorsak içinizdeki çürük yumurtaları ayıklamak taksi duraklarının başındaki arkadaşlara, dernek başkanlarına düşüyor. Derneğin başı bu işe sahip çıkmazsa sonunda hepiniz zarar görüyorsunuz. UBER'de gelinen nokta, bunun en canlı örneği." ifadelerini kullandı.
STARDART GETİRİLMESİ GEREKİYOR
Taksicilere Haziran 2019'a kadar ÖTV'siz araç alma imtiyazı tanıdığını hatırlatan Ersoy, bundan tüm taksicilerin yararlanması gerektiğini ifade etti. 
İnsanların Türkiye'nin rekabet ettiği ülkelerde gördüğü şeyleri Türkiye'de de beklediğini kaydeden Ersoy, turizm bölgelerine standart getirilmesi gerektiğini belirtti. Ersoy, ''Sadece 'Devlet bizi korusun, rekabette bizi üstte tutsun ama biz de üzerimize düşeni yapmayalım'  demekle olmuyor. Siz de üzerinize düşeni yapacaksınız. Araçlardan önce de kafaları yenileyeceğiz. Bu iş kafada bitiyor.'' şeklinde konuştu
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.