banner113

Alanya'daki Rus turist komada, uçak bekliyor

banner106

Rusya’nın Surgut kentinden tatil için Alanya’ya gelen Kristina Maksimyuk’un ilk gün komaya girdiği ve o günden bu yana uyanamadığı belirtildi.

Alanya'daki Rus turist komada, uçak bekliyor
14 Ağustos 2017 Pazartesi 11:48

banner108
banner238
Sputnik’e konuşan Kristina’nın kız kardeşi Nadejda Gumenyuk, 7 Ağustos’ta Türkiye’ye geldiklerini, Kristina’nın aynı gün komaya girdiğini ve şu ana kadar hala komadan çıkamayıp yerel kliniklerden birinde kontrol altında tutulduğunu aktardı.
Komaya giren kadının Rusya’ya gönderilmesi için işlemlerin sürdüğünü anlatan Nadejda, “Sigorta şirketi Türk havayolu şirketlerinin bu tür yolcuları almadıklarını bildirdi ve bu nedenle (Rusya Federal Havacılık Kurumu) Rosaviatsiya’dan haber bekliyoruz. Uçak bulamıyorlar. Konsolosluk yetkilileriyle görüşüyorum” ifadelerini kullandı.
Sadece uçak konusunda sıkıntı var
Konunun Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın kontrolünde olduğunu ve hastanın taşınması ile ilgili kararın yarın alınacağını belirten Nadejda, “Doktor Kristina’nın normal uçakla gönderilebilmesi için daha 3. gün izin verdi. Yoğun bakım ekibi de yola çıkmaya hazır, sadece uçak konusunda sorun var” dedi.
İzninin bu hafta ortasında sona erdiğine dikkat çeken Nadejda, “İznim 15-16 Ağustos’ta sona eriyor, çocuğumla birlikte buradayım. Onu burada tek başına nasıl bırakayım? Tüm belgeler bende, (Kristina’nın) gönderilmesi ile ilgili muvafakatı da benim vermem gerekiyor. O zamana kadar durum çözülmezse, çocuğumu bırakmak için Rusya’ya gidip, geri döneceğim” diye konuştu.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.