banner113

Alanya'da görülmesi gereken sergi!

banner106

Alanya’da “Geçmişten Günümüze Teknoloji Sergisi” açıldı 

Alanya'da görülmesi gereken sergi!
30 Mart 2022 Çarşamba 15:43

banner108
banner238


Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu iş birliğinde geçmişten günümüze uzanan teknoloji ürünlerin yer aldığı sergi düzenlendi.
Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışında okul müdürü Fatma Ayan, ziyaretçilere, serginin teknolojideki gelişime yolculuk yaptırdığını söyledi.
Sergiyle geçmişe gitmeyi ve eskiden kullanılan teknolojik aletleri tanıtmayı amaçladıklarını anlatan Ayan, “Bu teknolojik aletleri hiç görmeyen öğrencilerimiz var. Onlar da tanısınlar istedik. O yüzden böyle güzel bir sergi düşündük. İki grup arasında çok güzel bir ambiyans oldu. Küçükler böyle eşyalar mı varmış derken, büyükler de eskiye gitti. Keyifli anlar yaşandı” dedi.
Ayan, ürünleri çok sayıda kişiden topladıklarını belirterek, AGC’ye ve gönüllülere destekleri için teşekkür etti.
AGC Başkanı Gaye Coşkun da böyle güzel ve anlamlı bir etkinlikte yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.
Sergideki eski eşyaların kendilerini geçmişe götürdüğünü dile getiren Coşkun, “Aslında bize çok da uzak olmayan dönemin teknolojik eserlerini görünce gelişimin ve değişimin hızına bir kez daha şahitlik etmiş olduk. Daha dün kullandığımız daktilolar, avizeli telefonlar, cep telefonları, eski bilgisayarlar şimdiki öğrenciler için bir eser niteliğine bürünmüş durumda.” diye konuştu.


Öte yandan sergiyi ziyaret eden gazeteci Hüseyin Kalaycı ise şunları söyledi.
Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu işbirliğinde düzenlenen 'Geçmişten Günümüze Teknoloji' sergisi bizi tarihe götürdü. Gazeteciliğe başladığım 1994 yılında kullandığım ve elimde ajandam, sol kolumda ise orijinal Zenit marka fotoğraf makinesini yıllar sonra AGC sergisinde görmek beni baya bi duygulandırdı. 
Teknolojinin gelişmesiyle tozlu raflara kaldırılan daktilolarda Gaye Çoşkun, Ümran Çelik ve Ali Doğan ile azmı haber yazdık. Eskiden gazete bürosu gürültü demekti. Daha kapıdan girer girmez, insanı daktilo sesleri karşılardı. O kadar yüksekti ki daktilolardan çıkan sesler, telefonun ahizesinden gelen sesi duymak bazen mümkün olmazdı.
Eski günleri yaad ettik. Teşekkürler Başkan Gaye Çoşkun, yönetim kurulu üyeleri ile Mahmutlar Kılıçarslan ilkokulu.  

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.