banner113

Alanya belediyesinden flaş karar!

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Korona virüsü sonrasında belediyenin tüm kiracılarının mart ve nisan ayında yapacakları ödemeler mayıs ayına ötelendi’’ dedi.

Alanya belediyesinden flaş karar!
19 Mart 2020 Perşembe 18:08

banner108
banner238

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel koronavirüsü sonrasında belediyenin tüm kiracılarının mart ve nisan ayında yapacakları ödemelerin mayıs ayına ötelendiğini söyledi.

Encümen sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, ihalerle, gerekli birimlerden gelen konuları değerlendirdiklerinin altını çizdi. Yücel, “Gerek bölgemizde, ülkemizde ve uluslararasında olan Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve şu anda nerdeyse tüm dünyaya yayılan virüsle ilgili tüm dünyadaki yaşamın nerdeyse durma noktasına geldiği bir durumdayız. Biz de gerek ülkemizde hem kendi sağlığımız için hem de toplum sağlığını ilgilendiren konularda ve uluslararasında çok büyük bir zarar oluşturmadan kendi bölgemizde çözümler üretmeye çalışıyoruz. Çok şükür bugüne kadar bölgemizde görülmemesine rağmen ülkemizin değişik yerlerinde görülmesine rağmen devlet olarak çok iyi önlemler alarak, şu anda dünyada bunu en az hisseden ülkelerden biriyiz.

Biz de yerel yönetim olarak bugüne kadar bu kapsamda mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz de belediye olarak üstümüze düşen kısa vadede yapılacak olan tüm etkinlikleri, tiyatroları, seminerleri, organizasyonları, toplantı gibi bazı spor salonlarında olimpik havuz, spor salonu gibi servis hizmetleri gibi tüm toplu etkinlikler ve programlar iptal oldu. Kütüphaneleri de iptal etmekle beraber ödünç kitap alabiliyorlar ve içeriye girmemek şartıyla bir de nikah dairelerimizde sadece nikah yapacak şahıslar ve 2 şahidi ancak alabiliyoruz. İçişleri Bakanlığımızı yayınladığı genelgeye göre de şehrimizde bulunan kolluk kuvvetleriyle birlikte hem polisimizin hem jandarma hem de zabıta ekibimizle birlikte faaliyet görülen ve insanların toplu olarak bulundukları lokantalar, kafeler, nargile salonları, kapalı çocuk alanları, çay bahçeleri, hamamlar, saunalar, müzik ve eğlence yerleri, barlar, kahvehaneler, dernekler, spor alanları emniyet güçleri ve zabıta ekipleri iş birliğinde kapatılmışlardı.

Hem de şu anda sıkı bir denetim olarak hep birlikte bu faaliyetlere son verilip koordineli bir şekilde kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri birlikte çalışmakta. Şu anda belediyemizde hem ilk eğitim alan çocuğu olan kadın yaşlılarımız, kronik hastalar, 60 yaşın üzerindekiler, rahatsızlıkları olanlar izinliler” dedi.

Şehirle ilgili tüm dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini belirten Yücel, toplu olan yerlerde, güzergahlarda, caddelerde, sokaklarda hijyen çalışmalarının sürdüğünü aktardı. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.