banner113

Biblio Globus'tan talihsiz açıklama: Alanya'da oteller 20 dolardan fazla...

banner106

Biblio Globus, yaz sezonunda Alanya'daki bütçeli otel fiyatlarının gecelik 20 doları geçmeyeceğini savundu. Şirketin açıklmasında, ''Direnen otelcilere karşı kolaylıkla alternatifler bulunabilir'' denildi.

Biblio Globus'tan talihsiz açıklama: Alanya'da oteller 20 dolardan fazla...
13 Şubat 2018 Salı 14:30

banner108
banner238
''LÜKS OTELLERİN FİYATI ARTMADI''
Rus turizm haber portalı TourDom'un görüşlerine başvurduğu sektör uzmanları, Belek, Kemer ve diğer bölgelerdeki lüks otellerin geçen yıla kıyasla fiyatlarını yükseltmediğini ancak bütçeli otellerde fiyatların yükseldiğini belirtti. Haberde yer alan detaylara göre, bütçeli otellerde yüzde 15-20 arasındaki fiyat artışı, Rusya ve, Almanya başta olmak üzere, Avrupa'daki yoğun rezervasyonlardan kaynaklanıyor. Haberde, ''Sonuç olarak geçtiğimiz yıl 600 dolar olan haftalık paket turun fiyatı bu yıl 700 dolara çıkacak'' deniliyor.
''ALANYA'DA FİYATLAR 20 DOLARI GEÇMEYECEK, DİRENEN OLURSA ALTENATİF BULUNUR''
Rus tur operatörü Biblio Globus ise, Türkiye'de otel fiyatlarının otelciler tarafından değil, uçuş durumuyla belirleneceğini söyledi. Bölgesel uçuşların artması ve hava ulaşımının kolaylaşmasıyla fiyatların damping yapabileceği gerçeğinin gözardı edilmemesi gerektiğini belirten Biblio Globus, ''Alanya'da geniş yelpazede bir yatak kapasitesi var. Direnen otelcilere karşı kolayca alternatif bulunabilir. Bu yaz Alanya'da oteller 20 dolardan fazla olmayacak.'' ifadelerine yer verildi. 
PEGAS: ARTIŞ YÜZDE %10 OLUR, O DA ERKEN REZERVASYON İNDİRİMLERİ İLE DENGELENİ
Pegas Touristik Genel Müdürü Anna Podgornaya ise Türkiye'deki bütçeli otellerde yaşanacak fiyat artışı konusunda daha iyimser. Podgornaya'ya göre, Yüzde 10 civarında olan fiyat artışları, yüzde 30'lara varan erken rezervasyon indirimleri ile dengelenecek. 
BURHAN SİLİ: TALEP ERTTIKÇA ERKEN REZERVASYON İNDİRİMLERİ ESKİ SEVİYELERE GELİYOR
Konuya ilişkin TurizmGüncel'e değerlendirme yapan Alanya Turistik Otelciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, otelcilerin talep arttığı oranda erken rezervasyon indirim oranlarını eski seviyelere çektiğini belirtti. Diğer bölgelerden gelen rezervasyon akışlarının bunda temel etken olduğuna değinen Sili, ''Erken rezervasyon indirim oranları normal seviyelere çekildi. 2016'da erken rezervasyon indirimleri yükseltilmişti. Talebin artmasıyla birlikte bu indirimler yüzde 30-40'lardan 15-20'lere düştü.'' dedi.
''ANTALYA'YA BU YIL PAKET TURLA 12-12.5 MİLYON TURİST GELİR''
Tur operatörleri ve acentelerden aldıkları verilere göre Türkiye rezervasyonlarında ciddi artış oranları olduğunu kaydeden Sili, Antalya bölgesine dönük artış oranının bu yıl yüzde 15-20 bandında olacağını öngördüklerini ifade etti. Sili, Bu yıl paket turla Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısının 12-12.5 milyonu bulacağını da sözlerine ekledi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.