banner113

İnternet yayınları artık RTÜK kontrolünde

banner106

Cumhurbaşkanı torba yasayı onayladı! İşte yeni düzenlemeler.

İnternet yayınları artık RTÜK kontrolünde
28 Mart 2018 Çarşamba 14:58

banner108
banner238
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında internet yayınlarına RTÜK denetimi getirme, asgari ücretin vergi yükünü sabitleme gibi onlarca maddeyi kapsayan torba yasayı onayladı. Torba yasa milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren düzenlemeler içeriyor. 
Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren torba yasa, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Yasayla, asgari ücretin vergi yükü sabitleniyor. Asgari ücretle çalışanların maaşlarında vergi dilimi artışı nedeniyle kesinti yapılmayacak.
İnternet yayınlarına ise Radyo Televizyon Üstkurulu denetimi getirildi. Dijital yayın platformları artık RTÜK tarafından denetlenecek. Kuruldan lisans alamayan ve kurulun uygunsuz bulduğu dijital servislere erişim engellenecek. RTÜK denetimi internette yapılan televizyon yayınlarını dizi ve film platformlarını da kapsıyor. Video ve fotoğraf paylaşım siteleri ise kapsam dışında tutuldu.
ARAÇLARA HURDA TEŞVİĞİ
Yasa, 8 milyon araca hurda teşviği de getiriyor. 16 yaş üstündeki otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet gibi araçları hurdaya ayıranlara, yurt içinden yeni araç alırken 10 bin lira ÖTV indirimi yapılacak. Elektrik motorlu tüm araçlar, muadil araçların yüzde 25'i oranında vergilendirilecek.
DEVLET KATKISI 15 BİN LİRADAN 20 BİN LİRAYA ÇIKACAK
Yasada istihdamı teşviğe yönelik maddeler de var. İlave istihdam sağlayan işverene, 12 ay boyunca gelir vergisi stopajı, damga vergisi ve sosyal güvenlik primi desteği sağlanacak. İşverenlere asgari ücret desteği bu yıl da devam edecek. Yasa ile ayrıca, konut hesabı sistemindeki devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya çıkacak. Çeyiz hesabında katkıysa, 5 bin liradan 7 bin 500 liraya yükselecek.
Yasayla, nişasta bazlı şekerle ilgili de düzenleme yapıldı. Buna göre, nişasta bazlı şeker üretim oranı yüzde 10'dan yüzde 5'e çekilecek.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.